[print_link]
Aardappelwedges uit de oven, een heerlijk bijgerecht! Gekookte aardappelen zijn vaak wat saai, vind je niet? Door deze even te kruiden en te bakken in de oven, zijn ze veel smaakvoller en lekker krokant. Ook lekker in een salade.
Spicy aardappelwedges met een yoghurt-kerrie sausje
Aardappeltjes vind ik het lekkerst met rozemarijn en van mij mogen ze ook wel een beetje spicy. Deze kruiden combineren heerlijk met een zelfgemaakt yoghurtsausje, die je binnen een halve minuut hebt gemaakt.
Houd je niet zo van spicy of eten er kinderen mee? Laat dan de cayennepeper dan weg uit het recept.
Dit heb je nodig
250 gram krieltjes (meer of minder kan natuurlijk ook)
Olijfolie
1 teen knoflook
1 tl rozemarijn
halve tl cayennepeper
Yoghurtsausje
4 el volle yoghurt
1 tl kerrie
snuf peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de aardappels goed schoon en kook deze in ongeveer 8 á 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet te zacht zijn. Giet deze af en laat afkoelen.
Snijd de aardappels in partjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Hak de knoflook fijn. Besprenkel met olie en kruid met de knoflook, rozemarijn en cayennepeper. Hussel door elkaar.
Bak de aardappeltjes 15 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen het yoghurtsausje. Meng hiervoor de yoghurt samen met de kerrie en een snuf peper.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.