Super green smoothiebowl

Green smoothie bowl

Ik stel mijn voeding samen op basis van voedingsstoffen. Mijn voeding moet voedzaam zijn, lekker en zoveel mogelijk plantaardig. Dit lukt grotendeels. Dagelijks krijg ik mijn portie groenten en fruit binnen en zorg ik voor voldoende voedzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

Maar ik vraag mij soms tot af of dit genoeg is. Of onze voeding van tegenwoordig nog wel zo voedzaam is als vroeger. Vitamine B12 slik ik dagelijks, omdat ik bijna geen dierlijke producten binnen krijg. Maar ik vind een dagelijkse aanvulling of ‘extra’tje’ aan voedingstoffen een fijn idee. Het kan in ieder geval geen kwaad toch? Vooral in de wintermaanden, wanneer we wel wat extra energie en weerstand kunnen gebruiken.

Het wordt helemaal makkelijk wanneer je met een toevoeging van 1 theelepel poeder aan je ontbijtje of drankje een boost aan vitaminen en mineralen binnen kunt krijgen. Ben je meteen klaar voor de dag. Nu heb ik verschillende potjes en poeders staan, die ik ook nog eens vaak vergeet in te nemen. Heerlijk toch, een gezonde toevoeging die ook nog eens geen moeite kost.

Een theelepeltje Superfoodies Green juice

Superfoodies Green juice is samenstelling van groenten, fruit, kruiden en algen in poedervorm. Er zitten 26 biologische ingrediënten (waaronder tarwegras, spirulina, matcha, zeewier en probiotica) en is vrij van kunstmatige zoetstoffen. Het is een echte energie en weerstand boost!

Je kunt het poeder toevoegen aan een glas water of je favoriete drankje. Zo heb je met één glas al je dagelijks behoefte aan groente en fruit binnen. Maar dus ook aan je smoothie of smoothiebowl. Het laatste heeft mijn voorkeur! Vooral omdat ik bijna elke dag óf ontbijt met een smoothiebowl, of een smoothie neem als tussendoortje. Precies de momenten waarop ik een extra dosis energie kan gebruiken. Tegen mijn verwachting in gaat deze toevoeging niet ten koste van de smaak van je lekkere ontbijtje. Het wordt er zelfs een beetje zoeter van.

Ik heb de Green juice nu een week lang elke dag toegevoegd aan mijn bowls en smoothies. Natuurlijk kan ik niet meteen zeggen of het nou een enorm verschil heeft opgeleverd aan mijn gezondheid of hoe ik mij voel. Ik ervaar wel echt meer energie en voel mij goed en fit. Zeker in combinatie met lekker sporten en gezond en plantaardig eten. Het is een extra én makkelijke toevoeging om aan voldoende vitamines en mineralen te komen.

Ik geloof in de werking van samenstelling van factoren die zorgen voor een energiek en fit gevoel. Sporten, gezond (en plantaardig) eten, zoveel mogelijk buiten zijn en voldoende slaap. En daarnaast natuurlijk dingen doen waar je gelukkig van wordt!

Hier gaat vanaf nu in ieder geval elke dag een theelepel Green juice poeder door mijn smoothie(bowl)!

Recept: super green smoothiebowl

Met deze groene smoothiebowl begin je je dag vol energie! De bowl zit namelijk vol met bladgroenten, fruit en specerijen. Èn natuurlijk een theelepel Green juice voor extra power!

Dit heb je nodig

200 ml kokoswater
1 hand spinazie
1 rijpe banaan
1 kiwi
sap van kwart citroen
1 cm verse gember
1 theelepel Superfoodies Green juice

Toppings
granola
1 kiwi
blauwe bessen
kokosknippers

Zo maak je het

Doe de kokoswater, banaan, kiwi, spinazie, citroensap, gember en een theelepel Supergreens in de blender en blend tot een romige smoothie. Schenk de smoothie in de kommen en top met granola, kiwi, blauwe bessen en kokossknippers.

WIN!

[Dit winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt en hebben een reactie onder hun berichtje ontvangen]

Kun jij ook wel wat extra energie en weerstand gebruiken? Ik mag maar liefst 10x een weekverpakking Superfoodies Green juice + receptenboek weggeven! Kans maken op een van deze 10 week verpakkingen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Superfoodies.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten