Superfood uitgelicht | Tarwegras

Tarwegras is de jonge kiemplant van de tarweplant. Wanneer je deze plant door zou laten groeien komen er tarwekorrels aan de plant en krijg je tarwe, waar wij brood van maken. In tarwegras zelf zit daarom geen tarwe. Je hebt veel verschillende soorten gras, zo een 9000. Tarwegras is verreweg de gezondste in zijn soort. Tarwegras wordt gewoon in Nederland geteeld. Tarwegras is naar mijn mening de superfood onder de superfoods. Een shotje tarwegrassap (30ml) bevat de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit en staat gelijk aan een kilo spinazie!

Tarwegras bestaat in drie verschillende vormen. Als vers tarwegras, waar je een slow juicer voor nodig hebt om het sap uit te halen. Als ingevroren cups, hierbij is het tarwegras nadat het geperst is meteen ingevroren. Thuis hoef je alleen het cupje te laten ontdooien heb je het verse sap. De derde vorm is poedervorm. De kantlijn bij poedervorm is dat hierbij maar 10 tot 15% van de bestandsdelen en voedingstoffen wordt behouden.

Werkzame stoffen
– tarwegras geeft je een energie boost
– het geeft je vitaliteit
– het is rijk aan chlorofyl (bind zuurstof, geeft je energie, werkt ontgiftend, zuivert je bloed, lever en darmen)
– heeft een alkaliserend effect (neutraliseert zuren in bloed)
– er zitten meer dan 100 mineralen in tarwegras
– het is rijk aan aminozuren (herstelt cellen en weefsel)
– er zitten meer dan 80 verschillende enzymen in (goed voor de verbranding)
– er zitten veel essentiële vetzuren in

Hoe pas je het toe?
Belangrijk om te weten is dat je alleen het sap kunt drinken van het tarwegras. De vezels in tarwegras kunnen wij namelijk niet verteren en de voedingstoffen daaruit kunnen wij niet opnemen. Dit is ook de reden waarom je tarwegras niet in de blender kunt doen.

Een shotje tarwegras (30) ml is voldoende om de gezondheid op peil te houden. Ik raad af om meer te drinken aangezien het dan laxerend werkt en omdat je simpelweg niet meer nodig hebt dan 30 ml per dag. Wil je je lichaam fors ontgiften kun je 2 a 3 shotjes verdeeld over de dag nemen.

Tarwegras kun je het beste drinken op een lege of nuchtere maag. 10 minuten daarna kun je je ontbijt nemen. Tarwegras kun je ook nemen na het sporten. Je hersteltijd wordt hierdoor veel korter. Belangrijk om te weten is dat tarwegrassap binnen een uur opgedronken moet worden. Het belangrijkste stofje in tarwegras, chlorofyl, oxideert namelijk binnen een uur. Wanneer je het binnen een uur drinkt, vindt dit oxidatieproces plaats in je lichaam, wat tarwegras zo gezond maakt voor ons.
unnamed (1)

Gerelateerde berichten