Supersnelle krokante granola uit de pan!

[ print recept ]
Toen ik pas op Instagram stories een foto plaatsen dat ik supersnelle granola uit de pan aan het maken was en een tweede foto van het resultaat; een heerlijk bakje (plantaardige) yoghurt met fruit en granola uit de pan, stroomde de reacties binnen. Wo!

Een grote pot granola uit de oven is ideaal, maar zelf vergeet ik vaak een voorraad te maken. Soms word je wakker en heb je gewoon metéén zin in een bakje granola als ontbijt (of als toetje). Dan maak je dus deze supersnelle, knapperige granola uit de pan, want die is binnen twee minuten gemaakt!

Na heel veel vragen over hoe je supersnelle granola uit de pan maakt; hier het supersnelle recept!

Supersnelle granola uit de pan!

Granola uit de pan heb je supersnel gemaakt. Alles in de pan, een beetje honing erdoor en even omscheppen tot alles lekker knapperig is.

Voor dit recept heb ik hoeveelheden gebruikt voor een hele pan. Hier kun je wel 4 of 5 bakjes mee vullen. Wanneer ik alleen voor mijzelf (of twee personen) granola uit de pan maak, voeg ik zonder te wegen een hand havervlokken, een paar noten en pitten toe. Bij dit recept is de precieze hoeveelheid niet zo belangrijk.

Dit heb je nodig (1 pan)

50 gram havervlokken
25 gram pecannoten
25 gram amandelen
15 gram zonnebloem- en/of pompoenpitten
1 el honing (scheutje)
snuf kaneel

Zo maak je het

Verhit een (pannenkoeken)pan op middelhoog vuur, zonder boter of olie. Voeg de noten toe wanneer de pan warm is. Schep deze een half minuutje om. Zet het vuur iets lager en voeg vervolgens de havervlokken en de pitten toe. Blijf goed omscheppen, zodat de havermout en noten niet verbranden. Voeg na een halve minuut de honing en kaneel toe. Schep nog een halve minuut goed om.

De granola is klaar wanneer deze knapperig is en je keuken heerlijk ruikt!

granola pan

granola pan

granola pan

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

één antwoord

 1. Jeanny

  Hallo,

  Graag zou ik de haverpannenkoeken willen maken maar dan zonder ei omdat ik alleen plantaardig eet. Wat is het alternatief voor ei?
  Alvast dank voor het meedenken en voor je reactie.
  Vrgr, Jeanny

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.