Taco’s met kidneybonen en guacamole

taco's met guacamole

[ print recept ]
Voor een shoot opdracht moest ik onder andere een gerecht met taco’s maken en fotograferen. Hierdoor kreeg ik zo een zin in taco’s dat ik meteen de keuken ben ingedoken om een gezond en lekker tacogerecht te maken.

Ik had verwacht dat taco schelpen vol met ‘troep’ zouden zitten, maar dit valt dus heel erg mee. Ze bestaan enkel uit maismeel, plantaardige oliën, water en zout. Een pakje taco schelpen uit de supermarkt kan dus best af en toe, mits je de vulling en dip lekker zelf maakt zonder pakjes.

Taco’s met kidneybonen en guacamole

Vaak worden taco’s gevuld met gehakt, veel room en kaas. Als vegetariër vind ik kidneybonen zoveel lekkerder én gezonder. Naast kidneybonen vul ik de taco’s met groenten en breng de vulling op smaak met kruiden. Voor de dip maak ik zelfgemaakte guacamole. De guacamole maakt het gerecht romig en fris, en is heerlijk in combinatie met de kidneybonen.

Dit heb je nodig (4 taco’s)

4 taco’s
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 rode paprika
1 blikje mais (160 gram)
half rode ui
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad
half rood pepertje (zonder pitjes)
8 á 10 cherrytomaatjes
peper

Guacamole
2 rijpe avocados
half rode ui
5 cherrytomaatjes
1 teen knoflook
limoen of citroen
peper en zout

Zo maak je het

Snipper de rode ui en hak de knoflook en peper fijn. Fruit de de helft van de ui en knoflook even aan met de paprikapoeder en komijnzaad. Snijd ondertussen de paprika in stukken en voeg deze erbij in de pan. Laat de kidneybonen en mais uitlekken, halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe in de pan. Verwarm alles nog 5 minuten op een laag vuur.

Maak ondertussen de guacamole. Snijd de avocado in stukken, hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Voeg alles samen met de kruiden in een kom en meng het door elkaar met een vork of keukenmachine. Sprenkel wat limoensap over de guacamole en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de taco’s zoals aangegeven op de verpakking. Vul de taco’s met de bonen/groentenvulling en schep hier een grote lepel guacamole overheen.

taco's met guacamole

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.