Voeg rauwe cacao toe aan je ontbijt

Na een nacht slapen is je bloedsuikerspiegel (je energieniveau) laag en heeft je lichaam behoefte aan nieuwe energie om goed te kunnen functioneren. Deze nieuwe energie haalt je lichaam uit een voedzaam ontbijt.

Rauwe cacao geeft energie

Rauwe cacao bevat een zeer hoge concentratie PEA (fenylethylamine). Deze stof geeft je energie, verhoogt de concentratie en maakt je alert. En dat allemaal zonder cafeïne. Misschien je kopje koffie in de ochtend omruilen voor een ontbijtje met rauwe cacao?

Rijk aan vitamines en mineralen

Rauwe cacao is zeer rijk aan vitaminen en mineralen. Het bevat de vitamines A, B1, B2, C, D, E en P en de mineralen zink, ijzer, chroom, koper, mangaan, magnesium en zwavel in grote hoeveelheden.

Verder is rauwe cacao ongeraffineerd, een antioxidant en brengt het de bloedsuikerspiegel in balans. Daarnaast schijnt rauwe cacao een goed middel te zijn tegen stress en verbeterd het je humeur. Alleen maar voordelen dus, vooral voor de cacaoliefhebbers (zoals ik).

Voeg cacao toe aan je ontbijt

Voeg bijvoorbeeld een lepel rauwe cacaonibs door je kom yoghurt of havermout, of een lepel rauwe cacaopoeder door je smoothie en begin je dag vol met energie!

Chocolademillshake

Gerelateerde berichten