Tomatensalade met rode ui, olijven en oregano

Tomatensalade[print_link]
Een frisse salade is heerlijk als voor- of bijgerecht. Misschien denk je meteen een aan groene salade, maar wat dacht je van een smaakvolle tomatensalade?

Voor deze tomatensalade met rode ui, olijven en oregano heb je maar een paar pure ingrediënten nodig en binnen 10 minuten staat ‘ie al op tafel!

Tomatensalade met rode ui, olijven en oregano

De combinatie van tomaten, rode ui en olijven is echt heerlijk. Een ideale salade voor op een zomerse dag.

Deze salade maak ik met Roma tomaatjes. Deze zijn namelijk heerlijk fris en zoet! Wil je de salade nog iets zoeter? Dan kun je wat kokosbloesemsuiker aan de rode wijnazijn toevoegen.

Dit heb je nodig ( 1 schaal)

500 gram Roma tomaten
1 rode ui
100 gram Kalamata olijven
50 ml rode wijnazijn
1 el oregano (liefst verse takjes)
optioneel; 2 tl kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

Snijd de ui in dunne ringen. Meng in een schaal de ui samen met de rode wijnazijn en eventueel een beetje kokosbloesemsuiker. Laat 10 minuten staan.

Snijd ondertussen de Roma tomaten doormidden. Doe de tomaten, olijven en oregano bij de ui en wijnazijn in de schaal en hussel door elkaar.

Tomatensalade

Tomatensalade

Tomatensalade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.