Healthy Hotspot Utrecht | Smoothie Company

IMG_2699
Utrecht is een healthy hotspot rijker. De ‘Smoothie Company’. En dat werd tijd, Utrecht loopt naar mijn mening (en die van vele andere foodies uit Utrecht) achter als het gaat om gezonde eet/drink spots. Helemaal vergeleken met Amsterdam, waar de healthy lunchtentjes/saladebars/smoothies/supermarkten als paddenstoelen uit de grond schieten.

Maar eindelijk, Utrecht heeft er een hippe gezonde smoothie/juices bar bij. En wat voor een. Het is klein maar fijn. Alleen het interieur maakte mij al helemaal blij toen ik naar binnen stapte. Muren beschilderd met de kleur ‘earley dew’ (de allermooiste kleur die er bestaat), de foto’s spreken verder voor zich.

IMG_2701
Waarvoor kun je terecht bij de Smoothie Company?

Je kunt bij de Smoothie Company terecht voor smoothies, juices van de slowjuicer, shot tarwegrassap, koffie en thee. Je kunt kiezen uit fruit smoothies, groene smoothies (groenten en fruit) , juices (fruit en groenten) en groene juices (veel groente zonder fruit of 1 stuk fruit). Daarnaast is er een ruime keuze uit superfoods die je kunt toevoegen aan je smoothie of juice, zoals chia, goji, spirulina en maca. Ook kun je nog extra’s toevoegen zoals kokoswater, kokosmelk, havermout of een notenmix om je smoothie of juice nog wat extra power te geven.

IMG_2702

Bereiding
De fruit smoothies en groene smoothies worden met de blender bereidt. Kies je voor een groene juice, dan wordt de groenten bereid met de slowjuicer. Vervolgens wordt het pure sap samen met het fruit door de blender geblend tot een egaal geheel. Het resultaat, heerlijke verse healthy sapjes.

Biologisch?
Goed om te weten. Ze gebruiken veel biologische producten, maar niet alles is biologisch. Zo zijn de superfods biologisch, maar de vruchten niet. Maar hier wordt aan gewerkt is mij verteld!

IMG_2698

Prijzen
Voor een kleine smoothie/juice betaal je gemiddeld 4,25, voor een grote smoothie/juice 5,75. Voor toevoegingen zoals superfoods of kokoswater betaal je 0,50 cent extra.

Locatie
De Smoothie Company is gevestigd in de Lange Elisabethstraat 4, heel toepasselijk, naast de Febo. Geen excuus meer om voor een ongezonde snack te gaan, want vanaf nu kun je genieten van een heerlijke gezonde smoothie of juice.

IMG_2700

Gerelateerde berichten