Vegan kikkererwtenburgers

kikkererwtenburgers

[ print recept ]
Ik ben echt een fan van vega(n) burgers! Geen vlees, maar wel lekker in burgers happen. En ze zitten vaak nog vol vezels ook. Ideaal toch? Als ik ergens ben waar een vega(n) burger op de kaart staat, heb ik mijn keuze al gemaakt!

Helaas maak ik thuis veel te weinig burgers. Veel werk en gedoe denk ik dan vaak, maar eigenlijk is het zo makkelijk! Je gooit de ingrediënten in een keukenmachine, vormt er burgers van en bakken maar!

Bij deze kikkererwtenburgers gaat het net zo. Ze zijn makkelijk te maken, gezond, vegan en heel lekker! Zorg er wel voor dat je voldoende kruiden gebruikt, want de smaak van kikkererwten zelf is niet zo heel spannend.

Dit heb je nodig (3 burgers)
Blik kikkererwten (400 gram)
25 gram havermout
1 rode ui
Sap van halve citroen
1 teen knoflook
1 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Broodjes naar keuze
Humus

Toppings
Beleg de burgers met toppings naar keuze zoals tomaat, kiemen en rucola.

Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine (dus niet helemaal glad). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng de havermout, ui, knoflook, kruiden en het citroensap door de gemalen kikkererwten.

Maak van het mengsel drie burgers (of 4 kleintjes). Zet de burgers een kwartiertje in de koelkast, zo worden ze wat steviger. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in ongeveer 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn.

Snijd de broodjes doormidden en besmeer met wat humus, leg de burgers hier bovenop en maak af met toppings naar keuze.

| Heerlijk met zoete aardappelwedges

kikkererwtenburgers

kikkererwtenburgers

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Evert

    Zou je het uit het beslag denk je ook kleine balletjes kunnen rollen en deze nog 1x door paneermiddel/havermout kunnen rollen en tot falavel maken?

    Beantwoorden
  2. loretta

    Ik mis in dit recept wel heel erg de ei. Zonder ei vallen ze echt uit elkaar. Wel zijn ze echt heerlijk!! Ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Chantal

      Ownee! Het helpt als je het ‘beslag’ een uurtje in de koelkast laat staan voordat je er burger van maakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een ei toevoegen 🙂

      Beantwoorden
      • Anique

        Hoi Chantal,

        Een vraagje in aanvulling op jouw antwoord! Zou ik het beslag ook een dag van tevoren kunnen maken, zodat ik de voorbereiding al klaar heb? In principe kan er niks mee gebeuren als ik het in de koelkast zet, toch? Hoor graag van je, dankje!

      • Chantal

        Hi Anique,
        Ja dat kan zeker. Door het beslag even in de koelkast te bewaren, wordt het ook wat steviger en kun je er betere burgers van maken:) Eet smakelijk alvast!

    • Elvin

      Hoi Loretta,

      Ipv ei kun je een combi van lijnzaad en water gebruiken. De burger valt dan niet uit elkaar tijdens het maken en bakken. Alleen als je een hapt neemt, maar dat is natuurlijk niet zo erg;) Succes!

      Beantwoorden
  3. Linde

    De burgers vielen, ondanks ronde tijd in de koelkast uit elkaar, maar waren echt heel lekker! De kinderen noemen het ‘gerommelde burgers’ en vragen er zelfs om. Aanrader dus!

    Beantwoorden
    • Chantal

      Super dat ze lekker waren, maar jammer dat ze toch uit elkaar vielen:( Wel een creatieve naam haha!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.