Vegan pancakes met yogurt, fruit en agave

vegan pancakes fruit

[print_link]
Wanneer je er voor kiest om vaker of misschien wel helemaal plantaardig te gaan eten, kun je echt nog gewoon heel veel lekkers blijven eten! Van veel gerechten kun je namelijk eenvoudig een plantaardige variant maken. Neem bijvoorbeeld pannenkoeken, mijn favoriete ontbijtje in het weekend. Mooi niet dat ik hier gedag tegen zeg! Zonder ei en melk kun je ook heerlijke pannenkoeken maken. Deze vegan pancakes met yoghurt, fruit en agave is het bewijs!

Vegan pancakes met yogurt, fruit en agave

Heerlijke pannenkoekjes met plantaardige yoghurt, fruit naar keuze en natuurlijk agavesiroop. Deze combinatie is zo lekker! Een luxe en uitgebreid ontbijtje of brunch voor in het weekend.

Vegan pannenkoeken maken is heel simpel. Je vervangt melk voor (meer) plantaardige melk en wanneer je bakpoeder (of baking soda) en citroen gebruikt, kun je eieren gewoon weglaten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vegan pannenkoeken niet zó luchtig en fluffy krijg als met ei, maar ze zijn alsnog heel lekker!

Dit heb je nodig (4 pannenkoekjes)

olijfolie
120 gram meel (tarwe- spelt of havermeel)
240 ml plantaardige melk
1 theelepel bakpoeder
sap van kwart citroen
snuf zout
optioneel: 4 druppels vanille

Toppings
1 eetlepel plantaardige yoghurt
vers fruit
agave

Zo maak je het

Meng het meel met het bakpoeder en snuf zout in een kom. Giet hier de plantaardige melk, citroensap en vanille bij. Meng met een garde tot een pannenkoekenbeslag.

Verhit een pannenkoekenpan met olijfolie of margarine. Giet hier een vierde van het beslag in. Keer de pannenkoek om wanneer er belletjes aan de bovenkant ontstaan. Bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit met de andere 3 pannenkoekjes.

Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met vers fruit, plantaardige yoghurt en agavesiroop.

vegan pancakes fruit

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.