Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh

Vegan poke bowl

[print_link]
Poké bowls! De trend in foody land op het moment (al iets langer, maar ik ben nooit zo snel). Gezond, kleurrijk en lekker!

Poké bowls!

Poké (spreek uit als po-kee) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Het is een gezonde, frisse, kleurrijke bowl, bestaande uit rauwe vis, groente, rijst/rijstnoedels en een soja- en/of sesamdressing.

Ook al staat de rauwe vis centraal in een poké bowl, gelukkig kun je ook varianten maken die vega of vegan zijn. Zo kun je al vegetariër of veganist toch nog mee doen met de gezellige, kleurrijke poké trend. De bowls zijn namelijk niet alleen gezond en lekker, maar zien er ook nog eens mooi en fris uit!

Laat ik nou net gek zijn op food uit een bowl. Het liefst eet ik namelijk al mijn eten uit een kom. Het geeft echt een comfort gevoel en heeft gewoon iets gezelligs.

Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh

Deze poké bowl is vegan, simpelweg door de vis te vervangen voor tempeh. Je kunt in plaats van tempeh ook tofu gebruiken. Ik denk zelfs dat gebakken tofu er nog beter bij past, maar aan jou wat je lekkerder vindt! Rijstnoedels (verstopt onder de groente en tempeh) kun je ook vervangen voor bruine rijst.

Verder gebruikte ik typische poké bowl ingrediënten als sojabonen, radijs, komkommer, avocado en rijstnoedels. Houd je van zeewier? Dan is dit ook heel lekker en gezond om toe te voegen.

Dit heb je nodig ( 2 bowls)

50 gram rijstnoedels
100 gram tempeh of tofu
1 avocado
halve komkommer
100 gram edamame
6 radijsjes
handje verse koriander of peterselie
handje kiemen
2 el sesamzaadjes

Marinade tempeh of tofu
scheutje olijfolie
scheutje tamari
snuf gember

Dressing
2 eetlepels tamari
1 el sesamolie
verse gember
sap van een halve limoen

Zo maak je het

Snijd de tofu of tempeh in reepjes en maak een marinade van de olijfolie, tamari en gember. Marineer de tempeh/tofu minstens 20 minuten. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze af met koud water.

Snijd met een julienne snijder de komkommer in repen, snijd de radijsjes en avocado in plakjes.

Verdeel de rijstnoedels over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de slierten komkommer, sojabonen, radijs en avocado over. Schep hier de tempeh/tofu bovenop. Maak de bowls af met de toppings; kiemen, sesamzaadjes en verse kruiden.

Hak de gember heel fijn. Maak een dressing van de tamari, sesamolie, sap van een halve limoen en de gember. Besprenkel over je poké bowl.

Vegan poke bowl

Vegan poke bowl

Vegan poke bowl

Vegan poke bowl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten