Edamame (sojabonen); lekker, veelzijdig en vol eiwitten!

Edamame bonen. Je hebt deze naam vast wel eens voorbij zien komen en anders de naam ‘sojabonen’ wel. Maar wat zijn dit nou precies voor boontjes? Hoe zien eruit, hoe smaken ze, hoe gezond zijn ze en hoe voeg je ze toe in je maaltijd?

Edamame bonen

Edamame bonen, ook wel bekend als soja bonen, zijn onrijpe peulvruchten van de sojaplant. Je vindt ze ongepeld in een peul en de boontjes zelf zijn klein, rond en prachtig groen (zie foto). Eda betekent in het Japans tak en mame betekent boontjes. Boontjes aan een tak dus!

Gezond; vol eiwitten!

Deze ronde groene boontjes zijn heel gezond! Vooral omdat ze vol zitten met eiwitten, maar ze bevatten ook vezels, ijzer en calcium. Niet alleen heel lekker, maar dus ook een ideale groente en eiwitbron voor vegetariërs en veganisten.

Wist je dat sojabonen als een van de weinige plantaardige ingrediënten alle essentiële aminozuren (=eiwitten) bevat?

Lekker en veelzijdig!

De boontjes smaken fris en een beetje nootachtig. Ik vind ze heerlijk en ze zijn veelzijdig. Heerlijk in een salade of noedelgerecht, maak er een dip van of eet ze gewoon uit de hand. Lekker met een sojasausje.

In de winkel vind je edamame meestal in de diepvries. Thuis even ontdooien of stomen en klaar om te eten!

Edamame bonen

Gerelateerde berichten