Vegetarische bloemkool-kerrie ovenschotel met aardappel

Bloemkool-kerrie ovenschotel

[ print recept ]
Hoe vaak wij vroeger wel niet een bloemkool- of preischotel op tafel hadden staan… Inderdaad, uit de bekende pakjes. Ook al was en kruidenmix uit een pakje, ik kan mij herinneringen dat ik deze schotel altijd heerlijk vond. En een ovenschotel midden op tafel heeft ook altijd iets gezelligs en je huis gaat er zo lekker van ruiken. Tijd om er zelf een te maken, maar dan natuurlijk zonder pakje en iets gezonder: vegetarische bloemkool-kerrie ovenschotel met aardappel!

Voor deze ovenschotel gebruik ik voorgekookte aardappelschijfjes. Gewoon omdat ik dit makkelijker vindt en nooit aardappels in huis heb. Voor het sausje gebruik ik plantaardige kookroom en voor de garnering geen of plantaardige kassnippers. Maar je kunt ook gewone kookroom en kaas gebruiken. Deze kun je gewoon 1-op-1 vervangen.

Tip: ook lekker met bloemkool én prei!

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
1 bloemkool
1 pakje vega gehakt
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 ei
200 ml (plantaardige) kookroom
100 ml water
half blokje groentebouillon
2 á 3 theelepels kerrie
peper
verse peterselie
optioneel: geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet af.

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met olijfolie en fruit de ui 1 minuut aan. Voeg vervolgens het nep gehakt, de knoflook en 1 theelepel kerrie toe. Bak het geheel 5 minuten aan. Voeg nu de voorgekookte bloemkoolroosjes, nog 1 theelepel kerrie en peper toe. Hussel alles goed om en bak nog eenn minuut aan.

Meng 200 ml kokend water samen met het halve blokje groentebouillon in een maatbeker. Giet hier de kookroom aan toe en kluts ten slotte het ei er door. Ben je een liefhebber van kerrie, voeg dan nog een theelepel/halve theelepel kerrie toe.

Vet de ovenschaal in met olijfolie en verdeel hier de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over. Schep hier het bloemkoolmengsel overheen. Giet de helft van de saus over de ovenschaal, verdeel dan de rest van de aardappelschijfjes over de schotel en giet vervolgens de rest van de saus over de schotel. Ben je een kaasliefhebber? Garneer de aardappelschijfjes dan met een beetje geraspte kaas.

Bak de bloemkool-kerrie ovenschotel in 30 á 35 minuten gaar in het midden van de oven. Haal de schotel uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen. Garneer met verse peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.