Vegetarische nasi met tempeh en ei-reepjes

vegetarische nasi tempeh ei

Nasi, daar had ik ineens echt weer zin in! Eigenlijk wilde ik deze nasi met tofu maken die al op de blog stond (kon ik er meteen nieuwe foto van maken) Maar ik ben gegaan voor een nieuwe versie en die is stiekem nóg lekkerder. Een grote pan vegetarische nasi met tempeh en ei reepjes! Een heerlijke en kruidig gerecht dat je makkelijk maakt en ook nog eens voedzaam is. Wat wil je nog meer?

Vegetarische nasi met tempeh en ei-reepjes

Gerechten maken zonder pakjes en zakjes is zo makkelijk. Gebruik specerijen en kruiden en het gerecht wordt zo smaakvol en kruidig.

Een vegetarische variant maken is ook een makkie. Marineer tempeh of tofu en/of voeg ei toe. Passen alle drie perfect in deze nasi en het gerecht zit meteen vol eiwitten. Door bruine rijst te gebruiken in plaats van witte wordt je nasi ook voedzamer en heb je sneller een verzadigt gevoel.

Dit heb je nodig (4 personen)

250 gram bruine rijst
1 blokje groentebouillon
250 gram tempeh
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
450 gram nasi/bami groenten
2 eieren
cassave

Marinade tempeh
1 eetlepel ketjap manis
snuf gemberpoeder
snuf kurkuma

Zo maak je het

Breng water met het blokje groentebouillon aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd ondertussen de tempeh in kleine blokjes. Doe deze in een kom en marineer met 1 eetlepel ketjap en een snuf gemberpoeder en kurkuma. Hussel om en laat 5 minuten staan.

Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een wokpan met olijfolie en fruit de ui, peper, knoflook, kurkuma, komijn en gember een minuutje aan. Voeg de tempeh toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg nu de groenten, ketjap, sambal en eventueel nog een snuf kurkuma en/of komijn toe naar smaak. Hussel alles weer goed om en bak nog 10 minuten op laag vuur.

Bak ondertussen de eieren in een koekenpan en snijd deze in reepjes. Voeg de gare rijst toe aan de pan met tempeh en groenten en schep alles goed om. Verwarm nog 2 minuten.

Schep de nasi, reepjes ei en cassave op de borden.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten