Verrassende smaaktwists maken met broccoli

IMG_6183

Eet jij vaak dezelfde soort groente? En hoe maak jij deze klaar? Altijd op dezelfde manier met dezelfde ingrediënten en kruiden? Heel herkenbaar hoor, ik doe dat zelf namelijk ook. Neem nou broccoli. Ik vind broccoli heerlijk en kook hier vaak mee. Nu maak ik er de ene keer soep van, de andere keer uit de wok en ik heb er weleens een dip mee gemaakt. Maar eigenlijk combineer ik deze heerlijke groente altijd standaard met kerrie. Broccoli en kerrie, natuurlijk een heerlijke combinatie.

Maar soms mag het wel een keer anders, even iets spannender. Weg met die standaard combinaties en tijd voor nieuwe alledaagse inspiratie! Want met een paar kleine smaaktwists kun je groentegerechtjes al een boost geven. Want het is toch heerlijk om nieuwe smaken te ontdekken? En dat heb ik gedaan! In samenwerking met Albert Heijn mocht ik de keuken in met een sterrenchef om drie verrassende smaaktwists met broccoli te maken.

IMG_6145

AhSmaakt1

Chris Naylor is een Britse sterrenchef en staat bekend om zijn passie voor groente. Heb ik even geluk als grote groenteliefhebber en vegetariër. Chris runt op dit moment het pop-up restaurant Roomservice at Olof’s, het eerste flexitarian restaurant van Amsterdam. Het pop-up restaurant is gevestigd in het prachtige Sint Olofskapel aan de Zeedijk (2a) in Amsterdam, wat de locatie was waar ik met Chris mocht gaan koken.

Chris vertelde welke drie verrassende smaaktwists we gingen maken met het hoofdingrediënt broccoli en waarom deze smaken zo goed bij elkaar passen. En toen was het eindelijk zover.. koken maar!

Smaaktwists van de chef
1. Broccoli met olijven
We kookten de broccoli beetgaar. Vervolgens wokten we de broccoli kort met de olijven en knoflook. 
Het zout van de olijven combineerde echt heerlijk met de broccoli! Dit is toch wel de meest verrassende smaaktwist. De zoute olijven zijn een goede vervanger voor bijvoorbeeld zoute vis als ansjovis.
2. Broccoli met gember
Dit gerecht had een Aziatische twist. Ik ben echt gek op gember. Gember kan normaal snel overheersen, maar ondanks dat we veel gember gebruikten, smaakte de frisse gember perfect in balans met de zachte koolsmaak van de broccoli.
3. Broccoli met koolrabi
We maakten hier een simpele romige risotto van zonder rijst, maar mét koolrabi. De koolrabi en de broccoli maakten dit groentegerecht samen heerlijk romig, maar tegelijkertijd heel fris. Dit is echt mijn favoriete smaaktwist!

cheffoto

Wat heb ik heerlijke nieuwe smaken ontdekt! Ik was niet alleen verrast door de heerlijke pure combinaties, maar ook over hoe snel we de gerechten klaarmaakten en over de eenvoud van de gerechten. Want hoe lekker en eenvoudig kan het zijn als je de juiste twists maakt?

Dat chef Chris passie heeft voor groente dat zag je tijdens het koken en dat proefde je! Na deze kooksessie hou ik nog meer van twists met groentes!

Smaaktwistst

Smaaktwists
Smaaktwists

Wat zijn jouw favoriete smaaktwists?
Dat je met broccoli veel meer kan is wel duidelijk geworden. Nu ben ik heel benieuwd naar jullie tips en smaaktwists! Met welk(e) verrassend product of specerij combineer jij broccoli graag en waarom past dit zo goed bij elkaar? Deel jouw smaaktwist in de AH community.

En nu duik ik mijn eigen keuken in om zelf heerlijke smaaktwists te maken met broccoli. Deze zal ik uiteraard ook delen op de AH Community! Zie ik je daar?

Smaaktwists

Sponsored. Lees de disclaimer

Gerelateerde berichten