Warme chocolademelk met kokosslagroom

IMG_9103[ print recept ]
Bij het koude herfst- en winterweer hoort warme chocolademelk, vind je ook niet? Probeer dan deze gezonde variant eens!

Bij warme chocolademelk hoort ook slagroom! Helaas is slagroom niet zo gezond. Op zich zijn de vetten uit slagroom niet zo heel slecht, al zijn het wel dierlijke vetten, maar het zijn de suikers die slagroom zo ongezond maken. Een gezond en heel lekker alternatief is slagroom van kokosroom/cream van het merk Aroy D! Zet deze room een nachtje achter in de koelkast zodat deze goed koud wordt. Hierdoor stijft de slagroom beter.

Dit heb je nodig (1 glas)
200 ml hazelnootmelk of andere plantaardige melk naar keuze. Deze kun je heel makkelijk zelf maken.
2 theelepels rauwe cacao
optioneel: scheutje honing
optioneel: snuf kaneel

Topping
1 pakje kokosroom van merk Aroy D (je kunt volvette slagroom kloppen. Zonder suiker)

Zo maak je het
Verarm de melk in een pannetje. Voeg 1 el rauwe cacao en een snufje kaneel per glas toe en giet de melk en hierbij. Klop de slagroom (zonder suiker) en schep een flinke schep op de chocolademelk. Wil je de chocolademelk iets zoeten? Voeg dan een tl rauwe honing toe.

IMG_9087

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.