Wortelhumus met kurkuma en komijn

wortelhumus  [print_link]
Humus is tegenwoordig een vast product in huis, ik denk bij steeds meer mensen. Het is ook zo een lekker, gezond en veelzijdig product. Humus op een broodje, wrap, om te dippen of lekker een grote humus bij je salade.

Daarnaast kun je zoveel varianten maken. Als basis gebruik je kikkererwten, tahini, olijfolie en knoflook. Vervolgens meng je jouw favoriete ingrediënt(en) en eventueel nog wat kruiden erdoor. Deze wortelhumus met kurkuma en komijn is mijn nieuwste ontdekking en ik ben er nu al een beetje verslaafd aan..

Wortelhumus met kurkuma en komijn

Dit is misschien wel de lekkerste humus die ik ooit gemaakt heb. Nou ja, ik ben er zelf erg enthousiast over..

De humus heeft veel smaak en is lekker gekruid. Eigenlijk proef je de wortel niet heel goed, het neigt meer naar een curry-humus!

Humus maak je op gevoel. De een wilt net een iets meer olieachtige humus, de ander wat steviger. Ook de kruiden voeg je toe naar smaak. Tussendoor even goed proeven dus!

Dit heb je nodig (1 bakje)

1 blikje kikkererwten (240 gram)
1 el tahini
8 el olijfolie
1 teen knoflook
100 gram wortels
1 el kurkuma
1 el komijn
1 tl paprikapoeder
peper en zout

Zo maak je het

Snijd de wortel in plakjes en kook deze gaar. Spoel de kikkererwten af. Doe de kikkererwten, olijfolie, tahini, wortel, knoflook, kurkuma, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine (of meng met een staafmixer) en meng tot een gladde humus.

Te droog? Voeg nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

wortelhumus

wortelhumus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten