Baba ganoush – Libanese dip van gegrilde aubergine

Baba ganoush aubergine dip
[ print recept ]
Baba ganoush is een dip gemaakt van gegrilde aubergine uit het Midden Oosten. Ik eet vaak de kant en klaar variant die verkrijgbaar is bij Turkse supermarkten en tegenwoordig ook bij de meeste supermarkten.

Maar zoals bij alles wat ik kant en klaar koop dacht ik; het is toch veel gezonder en lekkerder om dit zelf te maken? En dat is het zeker! Daarnaast ook nog eens heel makkelijk. Je snapt dat ik na de zelfgemaakte variant, nu echt niet meer de kant en klaar baba ganoush uit een bakje van de Turkse supermarkt kan eten… Nou ja, soms als ik heel lui ben.

Baba ganoush

Deze dip is heerlijk met Libanees brood, een salade, op een cracker of in een wrap. Eigenlijk kun je deze dip overal bij serveren.

Dit heb je nodig

2 aubergines
1 eetlepel tahin (sesampasta)
2 teentjes knoflook
sap van een halve citroen
1 theelepel paprikapoeder
peper en een snuf zout
olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aubergines, prik met een vork gaatjes rondom de aubergine en smeer ze in met olijfolie. Leg de aubergines op een rooster bekleed met bakpapier. en rooster ze ongeveer 50 tot 60 minuten tot de schil van de aubergines donker tot bijna zwart is.

Haal de aubergines uit de oven en laat ze goed afkoelen. Verwijder vervolgens de schil van de aubergine en snijd het vruchtvlees in stukken.

Doe het vruchtvlees, de tahin, knoflook, citroensap, pen aprikapoeder in een keukenmachine en mix tot een romige dip. Breng op smaak met peper en zout. Schep de baba ganoush in een kom en besprenkel met olijfolie.

Variatietip: meng 50 gram feta door de baba ganoush voor een extra romige dip.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.