Zoete aardappel humus met kurkuma en komijn

Zoete aardappel humus

[print_link]
Humus, ik ben er zo een beetje aan verslaafd! Deze plantaardige spread gooi ik overal op en doorheen. Op een broodje, een wrap, cracker of bij een salade.

Humus bestaat officieel uit kikkererwten en tahin, maar door groentes toe te voegen, kun je allerlei varianten maken. Zo wordt humus nooit saai. Houd je van zoete aardappel, dan moet je echt eens deze humus van zoete aardappel proberen.

Zoete aardappel humus met kurkuma en komijn

De smaak van zoete aardappel vind ik heerlijk met kurkuma, paprikapoeder en komijn. Voeg er kikkererwten en olie aan toe en je hebt een heerlijke humus!

Dit heb je nodig (1 kom)

1 potje kikkererwten (240 gram)
1 grote zoete aardappel
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad
1 ui
1 teen knoflook
8 el olijfolie
snuf zout en peper

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af met water.

Doe de kikkererwten, zoete aardappel, ui, knoflook, de kruiden en de olie in een keukenmachine en mix tot een egale humus. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Vind je de humus iets te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe.

Geroosterde zoete aardappel – je kunt de zoete aardappel ook kruiden, besprenkelen met olie en roosteren in de oven (220 graden, 20 minuten). Zo krijg je humus nog meer smaak.

Zoete aardappel humus

Zoete aardappel humus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.