Zoete aardappelbroodjes

IMG_1736Zoete aardappel broodjes

Deze broodjes hebben een verrassend ingrediënt: zoete aardappel! Brood met zoete aardappel klinkt misschien een beetje raar of vreemd, maar de zoete aardappel geeft de broodjes een lekkere, zoete smaak en zorgt dat ze een beetje zacht zijn.

Heerlijk om te beleggen met humus of avocado, voor bij de soep of om te dippen in zelfgemaakte Dips.

Dit heb je nodig (4 broodjes)

100 gram havermoutmeel
50 gram speltmeel (of boekweitmeel voor een glutenvrije versie)
300 gram gekookte zoete aardappelen
1 tl komijn of tijm
1,5 tl bakpoeder
snuf zout

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en kook ze zacht (ongeveer 10 á 15 minuten). Laat de gekookte zoete aardappelen afkoelen en pureer met een staafmixer.

Voeg de gepureerde aardappelen samen met het boekweit- en havermoutmeel, zout en bakpoeder in een kom en kneed tot een deegbal.

Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de deegbal in 4 stukken en druk plat (1 á 1 1/2 cm dik) en prik gaatjes aan de bovenkant van de broodjes. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 10 á 15 minuten.