3x risotto; van quinoa, boekweit en rijst!

Risotto, ik ben erg gek op! Een frisse variant in de zomer en in de herfst natuurlijk risotto met paddenstoelen en een beetje kaas. Een pan romige risotto.. echt het ultieme comfort food.

Helaas in risotto niet zo gezond en ik moet eerlijk zeggen dat ik risotto (vooral met veel kaas) vaak te machtig vind. Hoe lekker en romig het ook is, het valt altijd toch een beetje als een steen op je maag. Vooral omdat je er eigenlijk altijd een paar happen teveel van eet (het is ook zo romig!).

Officieel maak je risotto natuurlijk met ‘risotto rijst’. Een heerlijke, smeuïge, plakkerige rijstkorrel. En met een kleine portie rijst, veel verse groentes en geen (of een beetje) kaas, is je risotto al een stuk gezonder.

Maar wil je je risotto toch liever wat lichter en gezonder, bijvoorbeeld in de lente of de zomer, dan zijn er ook andere heerlijke variaties! Wat dacht je van risotto van boekweitkorrels of zelfs van quinoa?

3x risotto; van quinoa, boekweit en rijst!

Risotto met rijst

Risotto met… risotto rijst! Op de blog staat een heerlijke variant met gegrilde pompoen, maar je kunt natuurlijk elke groente toevoegen die je lekker vindt en in het seizoen is.

Mijn drie favorieten zijn risotto met champignons, risotto met pesto, erwten en tomaatjes en natuurlijk deze met pompoen!

risotto pompoen

Risotto van quinoa

Toen ik de eerste keer risotto maakte van quinoa korrels, was ik zo verrast! Doordat je de quinoa op dezelfde manier gaart als risotto rijst, wordt de quinoa zo smeuïg en smaakvol. Deze variant moet je gewoon een keer proberen!

Risotto van quinoa is natuurlijk ook een stuk gezonder en lichter. Een beetje kaas moet dan kunnen als je daarvan houdt. Ideaal voor de lente of zomer!

Quinoa risotto

Risotto van boekweit

Boekweit, de een houdt er van, de ander vindt de smaak helemaal niks. Ik moet eerlijk toegeven, ik moest ook beetje wennen aan de aardachtige smaak van boekweit, maar nu vind ik het wel lekker.

Boekweitkorrels zijn ideaal om risotto mee te maken, omdat de structuur erg op die van risotto rijst lijkt. De boekweitkorrels zetten goed uit tijdens het garen en worden heel romig!

Deze variant met boekweit is ook een stuk gezonder. Boekweit geeft langzaam energie af, wat gunstig is voor je suikerspiegel. Ook is boekweit glutenvrij.

risotto boekweit

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.