5x | Vega lunchen in Utrecht

Gelukkig is vegetarisch eten buiten de deur tegenwoordig geen probleem meer. Bijna overal zijn wel vega opties op de kaart te vinden. Maar ben je benieuwd waar je in Utrecht echt goed en gezellig vegetarisch kunt lunchen? Ik deel mijn 5 favoriete vega lunch hotspots in Utrecht!

5x Vega lunchen in Utrecht

SLA

Zin in een salade? Dan ga je naar SLA op de Voorstraat of Nachtegaalstraat. Hier hebben ze de lekkerste maaltijdsalades. De salades bij SLA zijn geen standaard salades, je kunt wel zeggen dat de salades bijna een begrip zijn. Gezond, vers, kleurrijk, goed gevuld, ingrediënten uit het seizoen en veel keus. Groente en gezonde granen spelen de hoofdrol. Je kunt een keuze maken uit de ‘favoriete salades’, of je salade zelf samenstellen. Ideaal voor vegetariërs en veganisten.

Kies een slablad, een graan/zaad/peul, 3 soorten groenten, een topping en een dressing. Je kunt je salade ook nog ‘premium’ maken door extra ingrediënten toe te voegen, zoals humus, avocado of tempeh. En klaar is je salade!

Bij SLA kun je naast salades ook terecht voor een heerlijke kom zelfgemaakte soep, smoothies, sapjes en goede koffie (met plantaardige melk). Je kunt je salade opeten bij SLA, wat ik echt aanraad, want de uitstraling en interieur van SLA is super. Maar je kunt je salade ook meenemen.

Ook hebben ze zoetigheid (heerlijke vegan taartjes!) en biologisch bier en wijn

SLA
Voorstraat 52
Nachtegaalstraat 58

5x vegetarisch lunchen in Utrecht SLA
SLA UtrechtSLA Utrecht

GYS

Gys  is mijn all-time favoriet. Het is er altijd fijn, gezellig en ze hebben een mooi, fris en duurzame interieur. Maar het belangrijkste, het eten is gezond, puur en heerlijk! Bij GYS is alles biologisch, ze maken gebruik van streekproducten en er staan veel vega en vegan opties op de kaart. Broodjes, soepen, salades, diner maaltijden en heerlijke hamburgers. Maar ook cake, taart en smoothies. Ik heb altijd moeite met een keuze maken.

Naast de lunch is een kop koffie (met amandelmelk) en een stuk brownie ook echt aan aanrader bij GYS. Een smoothie of broodje voor onderweg? Bij GYS kun je ook afhalen.  GYS heeft inmiddels twee locaties in Utrecht.

GYS
Voorstraat 77 & Amsterdamsestraatweg 113

Vega lunchen Utrecht

Meneer Smakers

Wil je hamburgers voor lunch? Dan ga je naar Meneer Smakers in Utrecht. Zonder twijfel. Daar hebben ze namelijk de lekkerste vega en vegan burgers op de kaart staan. Ze hebben een vegaburger gemaakt van linzen en een variant met geitenkaas. De vegan burger wordt gemaakt van witte lupine bonen. Je zal verrast zijn over hoe lekker een vega(n) burger kan smaken.

De burgers van Meneer Smakers zijn ambachtelijk bereid, bevatten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen en worden gemaakt met verse ingrediënten. Naast dat ze zo heerlijk zijn, zien ze er ook nog eens heel goed en kleurrijk uit en zijn ze goed belegd. Zin in frietjes? Zou ik zeker doen. Ze hebben namelijk heerlijk huisgemaakte friet. Meneer Smakers heeft ondertussen al 3! Locaties in Utrecht.

Meneer Smaker
Twijnstraat 62  &  Nobelstraat 143  &  Oude gracht 116

Vega lunchen Utrecht

Vega lunchen Utrecht Meneer Smakers

BROEI

Bij BROEI ben ik vaak te vinden om te bloggen met een heerlijke kop koffie, maar je kunt hier ook heerlijk lunchen, dineren of een glas wijn drinken. Het is zo een plek waar je naar binnen loopt en je je meteen thuis voelt. Een fijne relaxte huiselijke sfeer. Niet alleen de plek is geweldig. De koffie is gewoon goed en het eten is écht heerlijk.

Broei werkt met lokale en verse producten en alles is vegetarisch. Op de kaart van BROEI vind je onder andere verse goed belegde sandwiches, gezonde salades (echt een aanrader!), soep, verse sappen en zoetigheid. Goede koffie, gezellig lunchen, werken of een boek lezen? Dan kan bij BROEI!

BROEI
Oosterkade 24

Vega lunchen Utrecht Broei Vega lunchen Utrecht

De Keuken van Thijs

Een kleine gezellige lunchroom met een informele sfeer aan de Biltstraat. Zin in een lekkere  goed gevulde sandwich? Ga dan naar de keuken van Thijs. Het brood is heerlijk, de ingrediënten zijn super vers en van goede kwaliteit en alles wordt met liefde bereid. En dat proef je! Ze hebben ook heerlijke koffie, sapjes en homemade taartjes. De plek voor de beste sandwiches!

De keuken van Thijs
Biltstraat 41

Vega lunchen Utrecht keuken van thijs

Keuken van Thijs

Eet smakelijk alvast!