5x voorgerecht voor het kersdiner

Tijdens de kerst pakken we graag lekker uit! Uitgebreid tafelen met feestelijke gerechten. Een lekker hapje vooraf, voorgerecht, bijgerechten, hoofdgerecht én nog een toetje!

Nog op zoek naar een heerlijk feestelijk voorgerecht? Deze 5 gerechtjes zijn heel erg lekker, zien er mooi uit op tafel en natuurlijk gezond en vegetarisch. Een feestje om het kerstdiner mee te beginnen!

5x voorgerecht voor het kerstdiner

1. Courgette carpaccio

Dit is mijn favoriete voorgerecht tijdens de feestdagen. Carpaccio, maar dan van plakken gegrilde courgette. Heel erg lekker, maar ook een kleurrijk feestje op tafel. Ziet er toch prachtig uit?

Courgette carpaccio met feta

2. Pastinaaksoep

Soep is ideaal als voorgerecht. Makkelijk om te maken, het kost niet veel tijd en je maakt een grote pan. maar een soepje is ook heerlijk verwarmend en lekker om wat brood en dipjes bij te serveren.

Pastinaak is trouwens niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Pastinaak bevat namelijk veel vezels, vitaminen en mineralen.

Pastinaaksoep

3. Gevulde portobello

Dit gerechtje is een feestje op tafel. Geloof mij, hier scoor je punten mee. Portobello’s kun je vullen met wat je wilt, maar deze combinatie van portobello, biet, pesto en amandelen is écht perfect!

Serveer als voorgerecht 1 Portobello per persoon. Gezond, vegetarisch en heel erg lekker.

gevulde portobello

4. Pompoensoep

Omdat soep gewoon een heerlijk voorgerecht is: pompoensoep! Romige pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Serveer niet teveel in een grote kom, maar bijvoorbeeld in een feestelijk glaasje.

Pompoensoep

5. Flammkuchen

Flammkuchen is zowel lekker als voorgerecht en borrelhapje. Iedereen is er dol op! Toch? Ik vind het in ieder geval een feestelijk gerechtje. En het is ook nog eens makkelijk te maken in de oven.

flammkuchen

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.