Haver-bananenbrood

Haver-bananenbrood

[print_link]
Ook ik heb goede voornemens als het om mijn voeding gaat. Niet dat ik perse gezonder wil eten, want dat gaat prima. En van diëten ben ik al helemaal geen fan. Maar ik wil wel weer even wat meer tijd vrij maken voor mijn voeding en weer iets bewuster eten. Net iets meer tijd vrijmaken om zoveel mogelijk zelf te maken en met bewust eten bedoel ik gevarieerd eten, en zorgen dat ik al mijn voedingstoffen binnenkrijg.

En zoveel mogelijk zelf maken doe ik niet alleen omdat het gezonder is, maar ook omdat het gewoon veel lekkerder is!

Haver-bananenbrood

Laten we beginnen met een bananenbrood 2.0. Een nieuwe bananenbroodrecept, mét havermout, zodat je er lekker verantwoord mee kunt ontbijten. Bananen, havermout en noten, dat zijn toch perfecte ingrediënten voor een voedzaam ontbijtje of tussendoortje in de middag?

Dit heb je nodig

100 gram volkoren speltmeel
100 gram havermoutmeel (gemalen havermout)
4 rijpe bananen
3 eieren
100 ml plantaardige melk
1 zakje baking soda
sap van halve citroen
1 eetlepel kaneel
snuf zout
optioneel: walnoten en cacoanibs voor door het beslag

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout tot meel met een staafmixer en meng hier het speltmeel, bakpoeder, kaneel en snuf zout aan toe. Doe in een andere kom de bananen, eieren en melk en maal kort met de staafmixer tot een glad mengsel. Doe de inhoud van de twee kommen bij elkaar en mix met een garde tot een beslag. Meng vervolgens eventueel de noten en cacaonis erdoor.

Vet een bakblik in met kokosolie en giet het beslag in het bakblik. Bak het bananenbrood gaar in 50 tot 60 minuten en laat goed afkoelen.

Haver-bananenbrood

Haver-bananenbrood

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten