Curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé

currysoep

Een kom soep is altijd goed! Het is gezond, makkelijk om te maken en je hebt lekker weinig afwas. Vooral in de herfst of winter is een romige, vullende soep heerlijk verwarmend. Omdat ik (en jullie) deze curry-tomaten soep zo lekker vond, maakte ik een nieuwe variant; curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé.

Curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé

Een romige en kruidig soep van curry, kokosmelk, bouillon en wortel. Gevuld met bloemkool, kikkererwten, taugé en pitten. Door de groenten, peulvruchten en pitten is deze soep niet alleen vullend, maar ook heel voedzaam.

Door de soep romig te maken met kokosmelk, is je maaltijd ook nog eens helemaal plantaardig. Lekker met een stuk goed brood en humus.

Dit heb je nodig (2 grote kommen)

1 ui
1 teen knoflook
1 el rode curry pasta (nog lekkerder om deze zelf te maken)
3 kleine wortels of 1 grote
200 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
halve bloemkool
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 handje tauge
pompoen- en zonnebloempitten

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar, giet af en laat even apart staan. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en 1 el rode currypasta een minuutje aan.

Snijd de wortel in plakjes en voeg deze te in de pan. Bak 5 minuten aan en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg nu de kokosmelk en bouillon toe en laat de soep 10 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af met water. Voeg de roosjes bloemkool en kikkererwten toe aan de soep en verwarm nog twee minuten. Voeg eventueel nog wat peper toe.

Schep de soep in de kommen en garneer met tauge en pitten.

currysoep

currysoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.