Mexicaanse taco’s met spicy tomatensaus

Mexicaanse taco's spicy tomatensaus[print_link]
Als je zin hebt in makkelijk, lekker en gezond comfort food, dan ga je voor taco’s! Het makkelijke aan taco’s is dat je ze kunt vullen met wat je wilt. Even de oven in, een homemade sausje er overheen en genieten maar! Dit keer had ik zin in Mexicaanse taco’s met een spicy tomatensaus.

Mexicaanse taco’s met spicy tomatensaus

Vaak worden taco’s gevuld met gehakt, veel room en kaas. Als vegetariër vind ik bonen zoveel lekkerder én gezonder. Naast zwarte bonen vul ik de taco’s met een Mexicaanse groentemix en avocado. Deze combinatie is altijd goed! En avocado zorgt er voor dat het gerecht wat romiger wordt. Met een pittig tomatensausje om dit ‘comfort food’ gerecht af te maken.

Dit heb je nodig (2/3 personen)

6 taco schelpen (of zoveel je wilt)
sla naar keuze
1 blikje zwarte bonen (150 gram)
1 blikje mais (150 gram)
1 rode ui
1 rode paprika
1 groene peper
1 tl tijm
1 tl paprikapoeder
8 cherrytomaatjes
1 avocado
optioneel: verse koriander

Pittige tomatensaus
200 ml tomatenblokjes
halve rode peper
1 tl paprikapoeder
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 tl cacaopoeder
1 limoen
snuf zout

Zo maak je het

Pittige tomatensaus
Snipper de rode ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een steelpannetje met olijfolie en bak de rode ui, peper, knoflook en paprikapoeder een minuut aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, cacao en het sap van een halve limoen toe. Laat de tomatensaus op laag vuur 15 minuten verwarmen. Pureer het sausje glad met een staafmixer.

Vulling
Maak ondertussen de vulling. Snipper de rode ui, snijd de groene peper in ringen en de paprika in blokjes of reepjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de rode ui, groene peper, paprika, tijm en paprikapoeder 5 minuten aan. Laat de mais en bonen uitlekken, voeg deze toe in de pan en verwarm nog 2 minuten mee. Schep de vulling in een schaal.

Snijd de cherrytomaten doormidden, de avocado in blokjes en voeg toe aan de groenten.

Verwarm de taco’s een minuut in de oven of koekenpan. Vul ze met een handje sla, de Mexicaanse vulling en besprenkel met de spicy tomatensaus. Garneer eventueel met verse koriander en nog wat limoensap.

Mexicaanse taco's spicy tomatensausGa jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!