Vegetarische wellington met champignons, pompoen en walnoten

vegetarische wellington Kerst

[print_link]
Zoek niet verder, deze vegetarische wellington met champignons, pompoen en walnoten is een heerlijk en feestelijk hoofdgerecht tijdens de kerstdagen! Kruidige groenten en noten in bladerdeeg uit de oven, niet alleen heel lekker maar staat ook prachtig op tafel. Snijd voor iedereen een groot plak aan en genieten van het (vegetarische) kerstdiner.

Vegetarische wellington met champignons, pompoen en walnoten

Deze wellington zit vol met verschillende soorten groenten, kruiden en walnoten en kun je serveren als hoofdgerecht of als groentegerecht tijdens het kerstdiner. Of natuurlijk gewoon op een heerlijke winterse zondag.

Vegetarische wellington is helemaal niet zo moeilijk om te maken en je hoeft geen uren in de keuken te staan. Wat dit gerecht zo perfect maakt voor Kerst, je kunt de groenten, of zelfs de hele wellington, de dag van te voren al maken. Net voor het kerstdiner hoef je hem alleen nog even de oven in te schuiven. Geen kookstress, ideaal!

Dit heb je nodig

1 rol vers bladerdeeg
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
250 gram wortels
250 gram kastenjechampignons
400 gram pompoen
1 rode puntpaprika
50 gram walnoten
200 ml groentebouillon
1 eetlepel paneermeel of broodkruim
1 ei
1 theelepel kerrie
scheutje sojasaus
halve theelepel cayenne
1 theelepel gedroogde tijm
paar takjes verse tijm
verse peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en kruid met gedroogde tijm. Roostster de pompoen 30 minuten in de oven.

Snipper de sjalotten, hak de knoflook fijn en snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de sjalotten, knoflook, wortel, kerrie en cayenne 5 minuten aan. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, zet het vuur iets lager en kook de wortel beetgaar in de bouillon, tot deze bijna is verdampt.

Snijd ondertussen de champignons en paprika in kleine blokjes en voeg deze samen met de sojasaus toe aan de hapjespan. Bak de groenten nog 10 minuten aan en schep af en toe even om. Voeg als laatste de geroosterde pompoen, gehakte walnoten en het paneermeel toe. Schep de groenten in een kom en voeg een paar takjes verse tijm en peper toe. Hussel goed door elkaar en laat afkoelen.

Laat de oven aanstaan op 200 graden en ga met het deeg aan de slag.

Rol het verse deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Schep de groenten in het midden over de lengte op het deeg (zie foto). Vouw het deeg aan de onder- en bovenkant om de groenten heen zodat deze op elkaar vallen en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen dicht. Probeer dit zo strak mogelijk te doen, dan zakt je wellington niet in.

Kluts een ei en smeer hier het deeg mee in. Keer de wellington voorzichtig om en smeer ook de bovenkant in met het ei. Snijd nu met een mes keepjes in de bovenkant. Bak de wellington in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Snijd voor iedereen een groot plak aan en genieten van het (vegetarische) kerstdiner.

vegetarische wellington Kerst

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.