Spelt pannenkoeken (grote stapel)

Heerlijk al die pannenkoekvariaties. Maar laten we vooral de ‘gewone’ stapel pannenkoeken niet vergeten. Deze heerlijke dunne spelt pannenkoeken zijn een iets voedzamere variant. Gemaakt van speltmeel, plantaardige melk en fruit. Maar je kunt ze ook met tarwemeel en koemelk maken mocht dat je voorkeur hebben.

Heerlijk voor het ontbijt of brunch in het weekend of een pannenkoekje feestje op een doordeweekse dag!

Variatieip: Voor een versie met appel (of peer) en kaneel snijd je een appel in schijfjes, bestrooi met kaneel en leg de schijfjes appel op de pannenkoek nadat je het beslag in de pan gegoten hebt.

Dit heb je nodig

400 gram volkoren speltmeel
750 ml plantaardige melk            
3 eieren                                                      
2 theelepels bakpoeder
snuf zout

Zo maak je het

Maak in een grote kom met een garde een beslag van het speltmeel, melk, zout, bakpoeder en eieren. Laat een pannenkoeken goed heet worden en verhit met boter. Bak de pannenkoeken om en om goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant).

Garneer de pannenkoeken met agave en fruit.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail

Gerelateerde berichten