Favoriet | Crunchy chocolade-havermout granola

chocolade granola

[print_recept]
Deze crunchy chocolade-havermout granola met kokos staat al een tijdje op Feelgoodbyfood en is echt een favoriet!

De granola’s, ontbijtflakes, muesli, cruesli en alle andere 100 soorten ontbijtgranen uit de supermarkt worden neergezet als een gezond ontbijt. Helaas zitten deze supermarktgranen vol met geraffineerde suikers. Dit lijkt mij geen perfecte start van de dag. Zelf granola maken is makkelijk, gezond en ontzettend lekker. En wat dacht van de heerlijke geur in je huis wanneer de granola uit de oven komt..

Crunchy chocolade-havermout granola

Dit heb je nodig

70 gram havermoutvlokken
30 gram havermout
20 gram pompoenpitten
20 gram zonnebloempitten
2 el kokosflakes
2 el kokossnippers
50 gram gemende noten.
1 el (rauwe) cacao
Snuf Himalayazout
70 ml (biologische) appelsap
2 el olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermoutvlokken, havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosflakes, kokossnippers, noten, zout en een eetlepel cacao in een kom. Voeg de appelsap en olie toe en meng het geheel door elkaar.

Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de granola in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds door elkaar met een leper. Laat het vervolgens afkoelen. Voeg eventueel nog een el rauwe cacaonibs toe.

| Bewaar de granola in een afgesloten pot
| Granola is heerlijk met een grote lepel (kokos) yoghurt.

Chocolade granola

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten