Thaise groene currysoep met tofu, kikkererwten en taugé

Thaise groene curry soep met kikkererwten

[print_link]
Curry is een van mijn favoriete gerechten. Een kom pittige curry met peulvruchten en knapperige groenten, heerlijk! Een kom curry wissel ik daarom regelmatig af met een kom currysoep, zoals deze Thaise groene currysoep met tofu, kikkererwten en taugé. Ideaal tijdens deze koude winterdagen.

Thaise groene currysoep met tofu, kikkererwten en taugé

De soep vult goed door de kikkererwten, groente en noten en is geheel plantaardig. Lekker met zelfgemaakt naanbrood. Je kunt groene currypasta gebruiken uit een potje, maar nog gezonder en lekkerder is om de currypasta zelf te maken.

Dit heb je nodig

2 eetlepels Thaise groene currypasta
300 ml groentebouillon
1 ui
1 paksoi
1 rode paprika
1 klein blik kikkererwten
200 gram tofu
1 blik kokosmelk (400 ml)
handje tauge
handje cashewnoten

Zo maak je het

Snipper de ui. Verhit een soeppan met olijfolie en bak de ui en thaise curry pasta een minuut aan.

Snijd de paprika en tofu in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook deze toe aan de pan en bak een minuut mee.

Laat de kikkererwten uit lekken en voeg de kikkererwten, kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat nog 8 á 10 minuten staan op laag vuur.

Schep de soep in de kommen en garneer met cashewnoten en een handje taugé.

Ook eens een Thaise rode curry soep proberen?

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten