Geroosterde paprika-feta dip met een vleugje chili

Paprika-feta dip

Geroosterde paprika-feta dip met een vleugje chili. Een heerlijke dip om, natuurlijk, lekker te dippen, op ene broodje of een grote lepel bij een (couscous) salade.

Door de paprika’s te roosteren in de oven, krijgen deze extra veel smaak. Heerlijk met de romige feta en kruiden. Alles in de foodprocessor of hakmolen en je dip is klaar om te serveren.

Wil je voor de snelle versie gaan? Dan kun je eventueel  het roosteren van de paprika overslaan en rauw paprika gebruiken.

Dit heb je nodig

2 rode paprika
50 gram feta
half rood pepertje
1 teen knoflook
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels olijfolie
peper en snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal ze zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze door vieren in repen. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder en eventueel komijnzaad. Bak de paprika 30 minuten in het midden van de oven.

haal de paprika uit de over, laat afkoelen en probeer ze zoveel mogelijk te ontvellen. Doe de paprika samen met de feta, knoflook, peper en olijfolie in een foodprocessor of hakmolen en meng tot een egale dip. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

Lekker op brood, om te dippen of een grote eetlepel bij couscoussalade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.