Raw brownies met kokos

Raw brownies

Brownies maken zonder dat je een oven nodig hebt en dus geen gedoe of ze wel of niet gaar zijn; raw brownies! Even in de koelkast en een beetje geduld..

Raw brownies

Deze raw brownies zijn eigenlijk altijd een succes! Sticky brownies met chocola en kokos, wie houdt daar niet van?

De brownies bevatten alleen natuurlijke suikers. Wanneer je agave gebruikt in plaats van honing, zijn ze ook nog eens vegan.

Dit heb je nodig
250 gram Medjool dadels (zonder pit)
200 gram pecannoten of walnoten (beiden kan ook)
50 gram rauwe cacao
50 gram kokossnippers (plus extra voor over de brownies)
2 el rauwe honing of agave
2 el water
snuf zout

Zo maak je het
Maal de noten fijn in een keukenmachine. Voeg de ontpitte dadels toe en maal nogmaals fijn tot het één geheel is.

Voeg vervolgens de rauwe cacao, de honing of agavesiroop, de kokos en het zout toe in de keukenmachine.
Doe het water erbij zodat het mengsel iets smeuïger wordt.

Bekleed een ovenplaat of brownieplaat met bakpapier. Leg het browniemengsel op de plaat en druk plat totdat je een mooie vierkante brownie krijgt met een dikte van ongeveer 2 cm. (zie foto).

Zet de plaat vervolgens twee uur in de koelkast. Bestrooi de brownies met kokossnippers en smullen maar!

| Je kunt de rauwe brownies in een afgesloten trommel vijf dagen in de koelkast bewaren

raw brownies

raw brownies