Appel-kaneelcake

 

IMG_9399
Dit heb je nodig
200 gram speltmeel (of 150 g speltmeel en 50 g amandelmeel)
2 el (rauwe) honing (of 25 gram kokosbloesemsuiker)
Flinke el kaneel
50 gram vloeibare kokosolie
4 eieren
50 ml volle yoghurt
Snuf zout
1 tl wijnsteenbakpoeder
Scheutje citroensap
1 tl vanille poeder
2 handen rozijnen
1 appel

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Wanneer je een groot cakeblik gebruikt wordt het een soort kaneelkoek, gebruik je een klein cakeblik dan wordt het een kaneelcake.

Meng in een kom de droge ingrediënten (speltmeel, kaneel, zout en wijnsteenbakpoeder). Meng in een andere kom de eieren, honing, kokosolie, yoghurt en citroensap. Mix dit goed door elkaar. Voeg de droge ingrediënten erbij en mix tot een geheel. Roer de rozijnen en stukjes appel door het beslag.

Giet het beslag in een cakevorm. Ga je voor de kaneelcake in een kleine bakvorm? Bak de kaneelcake dan in ongeveer 45 minuten gaar. Ga je voor de kaneelkoek in grote bakvorm? Bak de kaneelkoek dan in ongeveer 30 minuten gaat.

| Ook heerlijk met blauwe bessen door het beslag.

IMG_9398

IMG_2829