Gezonde appeltaart

AppeltaartIk ben niet echt een taart fan.  Zoete taartjes vol met suiker.. daar maak je mij niet echt blij mee. En na een stuk taart ben ik eigenlijk altijd misselijk.

Gezonde appeltaart

Deze gezonde variant op appeltaart, met een bodem gemaakt van speltmeel en havermout is heerlijk als toetje, tussendoortje of zelfs om mee te ontbijten.

Dit heb je nodig

125 gram speltmeel
60 gram havermout
3 eetlepels kokosolie (gesmolten of op kamer temperatuur)
1 ei
500 gram  goudreinet appels (2 appels)
2 handjes rozijnen
2 eetlepel kaneel
3 eetlepels agave
snuf zout

Zo maak je het
Doe het speltmeel, havermout, ei, zout, kokosolie, 2 eetlepels agave en 1 eetlepel kaneel in een kom en mix tot een gelijkmatig deeg. Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm dik. Verdeel de rozijnen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels, snijd in stukjes en doe in een kom. Voeg 1 eetlepel agave en 1 eetlepel kaneel toe aan de appels en schep door elkaar. Schep de appels in de taartvorm.

Bak de taart in ongeveer 40/45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.

appeltaart

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

appeltaart

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

17 reacties

  1. martina

    Ziet er goed uit! Is het 1 el honing/agavesiroop of 3? In de tekst staat 1 en bij de benodigheden 3. Bedankt!

    Beantwoorden
  2. Chantal | Feelgoodbyfood

    Hoi Martina,

    Het klopt dat er bij de benodigdheden 2 el kaneelpoeder en 3 el honing/agavesiroop staat. 1 el kaneelpoeder en 2 el honing/agavesiroop gebruik je voor de bodem en 1 el kaneel en 1 el agavesiroop/honing voor door de appels.

    Beantwoorden
  3. Loes

    Vanochtend gemaakt, alleen de bodem voelt wat hard. Help, straks komt de visite! Heb je een tip?

    Mijn huis ruikt wel heel lekker!

    Beantwoorden
    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hoi Loes,

      Dat komt omdat er geen klodders (room)boter in zitten. De havermout maakt de bodem lekker knapperig. Wil je een iets minder droge bodem, dan kun je de volgende keer wat meer kokosolie toevoegen. Ik hoop dat het lekker gaat smaken!

      Beantwoorden
  4. Lisan

    Aahhh, klinkt fantastisch! Ik heb alleen geen kokosolie, zou het ook met olijfolie kunnen denk je? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  5. Chantal

    Nou hij staat in de oven en het ruikt al heerlijk,hoop dat ie ook zo smaakt aan mij zal het niet liggen,maar mijn mannen denk wel ,..ik zeg even niks nog 😉

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.