Banaan-pecan muffins

Banaan-pecan muffins

Vind jij bananenbrood ook zo lekker? Maak dan zeker eens deze banaan-pecan muffins! Super luchtig, de heerlijke zoete smaak van bananen gecombineerd met pecannoten en niet te zwaar. De perfecte muffin voor tussendoor, bij de koffie of thee of als toetje! Ze zijn ook nog eens heel makkelijk en om te bakken.

De rijpe bananen maken deze banaan-pecan muffins lekker zoet, suiker toevoegen is daardoor (bijna) niet nodig. Door olijfolie in plaats van boter te gebruiken, worden de muffins wat luchtiger, zachter en smeuïger. Niet voor alle baksels kun je boter vervangen door olijfolie of zonnebloemolie, maar voor muffins werkt dit heel goed.

Dit heb je nodig (10 bananen muffins)

130 gram speltbloem
3 (kleine) rijpe bananen
2 eieren
50 ml olijfolie
50 gram pecannoten + topping
sap van kwart citroen
1 zakje baking soda (5 gram)
2 eetlepels agave
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de papieren muffinvormpjes over de muffinplaat. Heb je geen papieren muffinvormpjes? Vet de muffinvorm dan in met een beetje olijfolie.

Doe de bananen in stukjes in een kom en pureer deze met een staafmixer glad. Klop vervolgens de eieren luchtig door de banaan. Meng hier nu de olijfolie en agave door.

Zeef het bloem en meng deze samen met een snuf zout met een garde toe aan de kom tot alle bloem goed is opgenomen en je een glad beslag hebt. Hak de pecannoten grof (houd er 10 apart voor de topping) en meng deze met een spatel door het beslag.

Voeg het bakje baking soda toe in het midden van de kom en knijp hier de citroensap bovenuit. Meng vervolgens voorzichtig met een spatel door het beslag.

Verdeel met een lepel het beslag over de cupjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, want de muffins rijzen nog in de oven. Leg een pecannoot op elke muffin.

Bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat de muffins goed afkoelen buiten de oven. Je kunt ze na 5 minuten het beste uit de muffinvorm (niet uit het papiertje) halen en verder laten afkoelen op een rooster. Zo koelt de onderkant ook goed af.

Bewaar de muffins in een afgesloten bakje.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.