Banaan-kokosijs met walnoten

banaan-kokos ijs van[print_link]
Wat is er met deze warme dagen lekkerder dan koud ijs? Helaas is (room/soft) ijs niet zo gezond.
Er zit vaak veel suiker in ijs en er zijn mensen (waaronder ik) die niet goed tegen roomijs (melk) kunnen. Ik krijg standaard buikpijn na het eten van een ijsje, dus sla ik het eten van een ijsje altijd maar over. Maar met dit bakje banaan-kokos ijs met walnoten hoeft dat niet meer!

Banaan-kokosijs met walnoten

Maaaar gelukkig is er een gezonde variant die je heel makkelijk thuis kunt maken en naar mijn mening echt veel lekkerder is! Dit gezonde bakje ijs is heerlijk als ontbijt of toetje.

Dit heb je nodig (1 kom of twee kleine kommetjes)

2 bevroren bananen
200 ml plantaardige yoghurt
2 el kokossnippers
2 handjes walnoten
Optioneel: scheutje honing (als je van zoet houdt)

Zo maak je het

Snijd twee bananen in plakjes en leg deze een paar uur in de vriezer. Ik heb standaard bananen in de vriezer liggen. Haal de bananen uit de vriezer en laat een kwartiertje liggen. Mix de banaan samen met de yoghurt, de kokossnippers en eventueel een scheutje honing met een staafmixer. Je hoeft het niet helemaal te mixen, zo heb je nog lekker stukjes ijskoude banaan door je ijs.

Strooi wat walnoten over je banaan-kokosijs en genieten maar!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten