Bananentaartje met stukjes banaan en pure chocola

Bananentaartje met choco

[print_link]
Dit is echt een heerlijk taartje voor bij de koffie of thee. Ik ben totaal geen zoetekauw die gek is op taartjes en andere zoetigheden. Vaak wordt ik hier misselijk van en krijg vervolgens een paar uur hoofdpijn door de hoeveelheid suikers. Maar een gezonde, lichte variant zoals dit bananentaartje vind ik heerlijk!

De taart is zoals de naam al zegt, gezoet met banaan én er zitten stukjes banaan en pure chocolade in. Banaan en chocola is echt een geweldige combinatie, vind je niet? Doordat de taart is gemaakt van 100% volkoren speltmeel, amandelmeel en gezoet is met banaan, vind ik dat je er ook best mee kan ontbijten..

Dit heb je nodig
taartvorm (diameter van 22)
4 rijpe bananen
3 eieren
150 gram amandelmeel
100 gram volkoren speltmeel
200 ml kokosmelk ( of plantaardige melk)
1 tl vanille extract
2 tl wijnsteen bakpoeder
100 gram cacaonibs of stukjes pure chocolade
kokosbloesemsuiker voor de bovenkant

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer in een kom 2 bananen met een staafmixer. Meng hier vervolgens de eieren, kokosmelk en vanille bij. Voeg vervolgens het speltmeel, amandelmeel en bakpoeder erbij en meng met een garde tot een beslag. Snijd de andere twee bananen in stukje en roer deze samen met de stukjes chocolade door het beslag.

Bekleed een bakspring met bakpapier en giet hier het beslag in. Bestrooi de bovenkant met wat kokosbloesemsuiker voor een krokant laagje. Deze stap kun je ook weglaten, de taart is al zoet door de banaan.

Bak de taart in het midden van de oven in 45 á 50 minuten gaar en laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.

Bananentaartje met choco

Bananentaartje met choco

Bananentaartje met choco

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten