Bonenstoof met Harissa, Ras el Hanout en couscous

Bonenstoof met Harissa, Ras el Hanout en couscous[ print recept ]
Na een lange dag geen zin om lang in de keuken te staan? Maar wel zin in een lekker en gezond comfort gerecht? Maak dan deze vegetarische (zelfs vegan) bonenstoof met Harissa, Ras el Hanout en couscous! Een heerlijk Oosters gerecht om mee weg te kruipen op de bank…

Bonenstoof met Harissa, Ras el Hanout en couscous

Dit gerecht maak je letterlijk door alles in één pan te gooien. Lekker laten pruttelen, zodat de smaken goed intrekken en klaar is je gerecht. Om het Oosterse gerecht helemaal af te maken, serveer ik deze bonenstoof met volkoren spelt couscous. Maak het gerecht meteen extra voedzaam.

Voor dit gerecht gebruikte ik een blikje gemengde bonen. Je mag helemaal zelf weten welke. Laten we het nog makkelijker maken: gewoon die jij lekker vindt!

Smaakvol en voedzaam dus. En ook nog eens helemaal plantaardig. De bonen zorgen voor een flinke portie eiwitten en vezels, en lekker veel groenten voor de vitaminen.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)

150 gram volkoren spelt couscous + groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 rode paprika
1 aubergine
400 gram trostomaten
400 gram gemengde bonen
1 eetlepel Ras el Hanout
1 eetlepel tijm
1 theelepel Harissa (2 als je van een beetje pittig houdt)
verse peterselie

Zo maak je het

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Bewaar een scheutje van de bouillon voor de bonenstoof.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine, paprika en tomaten in blokjes. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en tijm een minuut aan. Voeg de aubergine, paprika en Ras el Hanout toe en bak 5 minuten mee. Spoel de bonen af met koud water en voeg de bonen, tomaten Harissa en een scheutje bouillon toe aan de pan. Roer alles goed om.

Zet het vuur lager en laat de bonenstoof minsten 15 minuten langzaam pruttelen. Hoe langer de bogenstoof staat, hoe lekkerder deze wordt.

Schep de couscous en bonenstoof op de borden. Garneer met verse peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.