Broccoli-aardappel ovenschotel met kerriesaus

Broccoli aardappel ovenschotel kerriesaus [print_link]
Aardappel-broccoli ovenschotel met een zelfgemaakte sausje van kokosmelk en kerrie. De Mexicaanse ovenschotel eerder deze week was zo een succes bij mij en jullie, dat ik meteen een nieuwe ovenschotel wilde maken.

Vaak heb ik een recept in mijn hoofd, waarvan ik denk (of bijna zeker weet) dat het lekker wordt, maar de eerste hap blijft altijd spannend. Dat had ik ook met deze ovenschotel. Heeft de ovenschotel genoeg smaak en vooral, is het plantaardige sausje een succes? De ovenschotel is echt heerlijk geworden en precies zoals ik in gedachten had. Deze ovenschotel komt hier absoluut vaker op tafel.

Broccoli-aardappel ovenschotel met kerriesaus

Een smaakvolle ovenschotel met heerlijke combinaties en een romig sausje van kokosmelk en kerrie. Lekker Hollands door de Broccoli en aardappel, maar dan wat spannender. Serveer met een groene salade of een vleesvervanger wanneer je veel honger hebt.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

1 ui
1 teen knoflook
200 gram krieltjes
1 strong broccoli
1 bakje champignons
10 cherrytomaatjes
100 ml kokosmelk
1 handje cashewnoten
1,5 el kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes voor in ongeveer 5 minuten. Kook de broccoli voor in ongeveer 3 minuten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olie en bak de ui, knoflook, een halve el kerriepoeder, paprikapoeder rozemarijn en tijm aan.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de tomaatjes doormidden en doe deze samen met de cashewnoten in de pan. Giet de krieltjes en broccoli af en doe ook deze erbij in de pan. Bak ongeveer nog twee minuten voege eventueel naar smaak nog wat kruiden toe.

Vet een ovenschaal in met olie. Schep het aardappel-broccoli mengsel in de ovenschaal. Maak een sausje van de kokosmelk en een 1 el kerriepoeder en giet dit over het aardappel-broccoli mengsel. Breng op smaak met wat peper en zout en bak de ovesnchotel 20 minuten in het midden van de oven.

Broccoli aardappel ovenschotel kerriesaus

Broccoli aardappel ovenschotel kerriesaus

Broccoli aardappel ovenschotel kerriesaus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.