Champignonsoep met bosui en peterselie

champignonsoep [print_link]
Er staan nog best wat recepten op Feelgoodbyfood die er vanaf het begin opstaan (dit is alweer drie jaar geleden), maar waar nog geen mooie foto bij staat. Deze heerlijke champignonsoep is zo een recept. Nu het herfst is en de Kerst eraan komt, vind ik het een mooi moment om deze champignonsoep opnieuw met julie te delen, mét foto!

Ik houd helemaal niet van gerechten met veel boter, room of slagroom. Niet alleen omdat het ongezond is, maar ik vind het gewoon niet lekker en veel te heftig. Doe maar gezond en iets lichter, zoals deze gezonde variant op champignonsoep. Zo geniet ik veel meer van mijn eten en de smaken.

Champignonsoep met bosui en peterselie

De combinatie van champignon en bosui vind ik echt heerlijk, en een scheutje plantaardig kookroom maak de soep net wat dikker en romiger, maar niet té.

Dit heb je nodig (2 kommen)

250 gram kastanjechampignons
1 ui
2 stengels bosui
2 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
2 tl tijm
peper
scheutje plantaardige kookroom
verse peterselie
optioneel: snuf chilivlokken als je van een beetje pittig houdt

Zo maak je het

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd één bosui in ringen. Verwarm een soeppan met olie en bak de ui, bosui, knoflook, tijm en eventueel de chilivlokken drie minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken (bewaar er 1 of 2 ter garnering), voeg deze erbij in de pan en bak 3 minuten mee.

Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, meng er eens scheutje room doorheen en breng op smaak met wat peper. Giet de soep in de kommen en garneer met bosui, peterselie en plakjes gebakken champignons.

champignonsoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.