Framboos-cheesecake for breakfast

Framboos cheesecake ontbijt[print_link]
Het ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag. Niet alleen van het ontbijten zelf, ook het klaarmaken van het ontbijt op een fijne, rustige ochtend kan ik echt genieten.

Als het maar even kan (tijd voor heb) maak ik er dan ook een feestje van, zoals met dit framboos-cheesecake ontbijtje!

Framboos-cheesecake for breakfast

Van dit kleurrijke ontbijtje uit een glas word ik echt blij! Oke, het is geen ‘echte’ cheesecake. Die zijn ook heel lekker, maar helaas niet zo gezond en misschien iets te heftig voor ontbijt.

Deze gezonde variant van cheesecake met cashewnoten en dadels is wel net zo romig en lekker! De frambozen zorgen ervoor dat je ontbijtje lekker zoet is en de granola voor de ‘crunch’.

Dit wil je toch op een luie zondagochtend? Ook lekker als toetje.

Dit heb je nodig (2 glazen/kommen)

400 ml plantaardige yoghurt
50 gram cashewnoten
4 zachte dadels (zonder pit)
1 handje frambozen
2 el granola
optioneel; 1 druppel vanille of tl honing

Zo maak je het

Schenk 300 ml yoghurt, de dadels, cashewnoten en eventueel de vanille of honing in de blender en blend tot een romig geheel. Verdeel over twee glazen. Doe vervolgens 100 ml yoghurt samen met de frambozen in de blender en blend ook tot een romig geheel. Schenk over de yoghurt in de glazen, zodat je een laagje krijgt.

Verdeel nu de granola over de glazen voeg eventueel nog wat verse frambozen toe als topping.

Tip: weinig tijd in de ochtend of wil je het cheesecake ontbijtje wat steviger? Maak het ontbijtje dan een avond van te voren en zet in de koelkast. Haal de glazen de volgende dag uit de koelkast en strooi de granola er overheen.

Framboos cheesecake ontbijt

Framboos cheesecake ontbijt

Framboos cheesecake ontbijt

Framboos cheesecake ontbijt

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter