Favoriet | Granola van quinoa

Granola

[print_link]
De granola’s, ontbijtflakes, muesli, cruesli en alle andere 100 soorten ontbijtgranen uit de supermarkt worden neergezet als een gezond ontbijt. Helaas zitten deze supermarktgranen vol met geraffineerde suikers. Dit lijkt mij geen perfecte start van de dag. Zelf granola maken is makkelijk, gezond en ontzettend lekker. En wat dacht van de heerlijke geur in je huis wanneer de granola uit de oven komt..

Dit heb je nodig
70 g havermout(vlokken)
30 g quinoazaden
30 g quinoavlokken
20 g pompoenpitten
20 g zonnebloempitten
50 g gemende noten.
80 g gedroogd fruit of bessen naar keuzen ( incabessen/gojibessen/abrikozen/cranberries)
70 ml (biologische) appelsap
2 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout, quinoazaden, quinoavlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten en de gemengde noten in een kom. Let op: niet het gedroogde fruit en de lijnzaad! Voeg de appelsap en de olie toe en meng het geheel door elkaar.

Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleedt met bakpapier. Rooster de granola in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds door elkaar met een lepel. Laat het vervolgens afkoelen. Snijd het gedroogde fruit in stukken en voeg deze samen met de lijnzaad bij de granola.

| Granola is heerlijk in yoghurt. Bewaar de granola tot twee weken in een dichte pot.

Granola