Chili sin carne

Chili sin carne[print_link]
Chili con carne was vroeger altijd een van mijn lievelingsmaaltijden. Ik kom echt uit een aardappel-vlees-groenten gezin, maar een keer in de week aten we ‘anders’. Dan stond er spaghetti, macaroni of chili con carne op tafel. Helaas kwamen deze gerechten altijd uit een pakje. Lekker makkelijk natuurlijk, een eenpansgerecht uit een pakje.

Chili sin carne

Ik maakte een gezondere vegetarische variant zonder pakjes; chili sin carne! Een eenpansgerecht is inderdaad lekker makkelijk, maar zelf maken zonder pakje is net zo makkelijk en net zo snel klaar! En natuurlijk veel gezonder en smaakvoller.

Dit heb je nodig (4 personen)

2 uien
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
2 el paprikapoeder
2 el komijn
1 el chilivlokken
1 el oregano
2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 gele of groene paprika
1 blikje mais (150 gram)
Peper en zout

Zo maak je het

Snipper de uien en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een grote koekenpanpan met (ruim voldoende) olie. Bak hierin de uien, knoflook, peper, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en oregano ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de paprika en champignons en voeg deze samen met de mais toe. Bak ongeveer 10 minuten, totdat de groente een beetje zacht is. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en breng aan de kook.

Laat de chili ongeveer een half uurtje zacht koken op middellaag vuur. Spoel de kidneybonen af en voeg deze de laatste vijf minuten toe. Breng op smaak met peper en zout.

| Serveer met bruine rijst of homemade wraps

IMG_1423Chili sin carne

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.