Chocoladetaartje met de Magimix Cook Expert

Magimix Cook Expert chocoladetaart

[print_link]
De afgelopen weken heb ik de Magimix Cook Expert getest. Ik maakte onder andere dit heerlijke chocoladetaartje, gemaakt van amandelmeel, pure chocolade en kokosmelk. Deze gezonde variant is glutenvrij.

Met de Cook Expert kun je eerst de chocolade laten smelten, vervolgens alle ingrediënten mengen tot een beslag en daarna voorzichtig de noten door het beslag mengen, allemaal in één kom! Het resultaat is een heerlijk luchtig taartje. Vervolgens kun je de kom automatisch laten reinigen met het programma ‘spoelen’. Zo wordt bakken wel heel makkelijk..

Dit heb je nodig (1 klein taartje)
taartvorm (diameter 16 cm)
100 gram amandelmeel
120 ml kokosmelk
2 eieren
reep 100 gram pure chocolade
2 el kokossnippers
1 tl bakpoeder
1 tl vanille
snuf zout
1 el havermoutvlokken (topping)
optioneel: 2 el cacaobibs of/en 2 handjes walnoten voor door het beslag

Zo maak je het (met de Cook Expert)
Verwarm de oven op 170 graden. Doe de stukjes chocolade en kokosmelk in de RVS kom. Stel de Cook Expert in op het programma ‘Expert’, 5 minuten, snelheid 3, 60 graden en druk op ‘auto’. De chocolade gaat smelten en mengt zich met de kokosmelk.

Voeg vervolgens de eieren, meel, bakpoeder, zout, kokossnipper en vanille toe. Stel de tijd in op 1 minuut, snelheid 8, zonder te verwarmen. De ingrediënten mengen zich nu tot een luchtig beslag. Voeg eventueel halverwege de walnoten en/of cacaobibs toe.

Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie of boter. Schep het beslag in de taartvorm en strooi wat havermoutvlokken over het beslag. Bak de taart in het midden van de oven gaar in 25 á 30 minuten. De taart is gaar als een sateprikker er droog uit komt. Laat het taartje even afkoelen.

Magimix Cook Expert chocoladetaart

Magimix Cook Expert chocoladetaart

Zo maak je het (zonder Cook Expert)
Verwarm de oven op 170 graden. Doe de stukjes chocolade en kokosmelk in een pannetje en blijf goed roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Klop in een kom de eieren luchtig. Voeg hier vervolgens het meel, bakpoeder, zout, kokossnipper en vanille aan toe en meng tot een beslag. Voeg eventueel de walnoten en/of cacaobibs door het beslag.

Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie of boter. Schep het beslag in de taartvorm en strooi wat havermoutvlokken over het beslag. Bak de taart in het midden van de oven gaar in 25 á 30 minuten. De taart is gaar als een sateprikker er droog uit komt. Laat het taartje even afkoelen.

Magimix Cook Expert chocoladetaart

Magimix Cook Expert chocoladetaart

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten