Romige espresso smoothie

[print_link]
Nu het lente is maak ik weer regelmatig smoothies. Een goedgevulde smoothie of smoothiebowl voor het ontbijt, maar ook een lichtere smoothie als tussendoortje. Heerlijk! Zoals jullie misschien wel wete hou ik naast smoothies nóg meer van koffie! Dus waarom deze twee niet combineren? Het resultaat; een heerlijke romige espresso smoothie!

Espresso smoothie

Wat ben ik verrast door deze smoothie! Na de eerste slok moest ik meteen denken aan koffie-ijs. Koffie, banaan en dadels zijn echt een hele goede combinatie. Deze espresso smoothie is ideaal om mee te ontbijten. Heb je meteen je ontbijt en kopje koffie in één. Maar ook heerlijk als tussendoortje, om je middagdipje te verslaan.

Heb je geen bevroren bananen? Voeg dan een gewone banaan en een ijsklontjes toe.

Dit heb je nodig (1 grote smoothie)

1 (bevroren) banaan in stukjes
3 zachte dadels, ontpit
200 ml plantaardige melk naar keuze
1 shot espresso
1 snuf kaneel

Zo maak je het

Zet een shot espresso. Ik doe dit met mijn percolator. Doe alles in een blender en blend tot een romige smoothie.

Espresso smoothie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.