Espresso smoothie

Koffie smoothie

[ print recept ]
Het is eindelijk maart, het weer buiten wordt zachter en het is weer langer licht! Niet alleen het weer verandert, ook mijn behoefte aan eten. Ik krijg weer zin in lichter eten en vooral in smoothies!

Sinds mijn nieuwe Magimix blender in de keuken staat te shinen, is smoothies maken nog makkelijk en veel lekkerder! Geen gedoe meer met ingrediënten die niet goed malen of je blender die vastloopt door ingrediënten als dadels, noten of ijsklontjes. Nog erger, blenders die hierdoor doorbranden. Dit heb ik al twee keer gehad het afgelopen jaar.

Deze blender van Magimix is heel krachtig, waardoor alle ingrediënten goed worden gemalen, met als resultaat heerlijke romige smoothies. Je kunt er naast smoothies ook soepen en ijs mee maken. Je kunt wel raden, ik ben een bij meisje met mijn mooie, krachtige blender.

Naast dat ik van smoothies hou, hou ik zoals jullie misschien wel weten, ook heel erg van koffie. Dus waarom deze twee niet combineren?

Espresso smoothie

Wat ben ik verrast door deze smoothie! Na de eerste slok moest ik meteen denken aan koffie-ijs. Koffie, banaan en dadels zijn echt een hele goede combinatie. Deze espresso smoothie is ideaal om mee te ontbijten. Heb je meteen je ontbijt en kopje koffie in één. Maar ook heerlijk als tussendoortje, om je middagdipje te verslaan.

Heb je geen bevroren bananen? Voeg dan een gewone banaan en een ijsklontjes toe.

Dit heb je nodig (1 grote smoothie)

1 (bevroren) banaan
3 zachte dadels, ontpit
200 ml plantaardige melk naar keuze
1 shot espresso
1 snuf kaneel

Zo maak je het

Zet een shot espresso. Ik doe dit met mijn Bialetti percolator. Doe alles in een blender en blend tot een egale smoothie.

Koffie smoothie

Koffie smoothie

Koffie smoothie

Koffie smoothie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. MARIJKE

    Klinkt super lekker, ik ben gek op smoothies maar heb nog nooit espresso door een smoothie gedaan. Goede tip! O en wat is je Magimix ontzettend mooi!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.