Galette met appel, peer, noten en kaneel

galette appel peer[print_link]
Twee weken geleden maakte ik voor het eerst een galette taartje. Deze was zó lekker en binnen een dag op, dat ik er meteen nog 1 wilde maken! Vond ik een beetje overdreven, dus ik wachtte twee weken en maakte dit weekend deze galette met appel, peer en kaneel. Benieuwd hoe lang het nu duurt voordat ‘ie op is…

Galette met appel, peer, noten en kaneel

Je kunt een galette (taartje met opgevouwen rand) vullen met wat je wilt. Ik hou het lekker herfstig en vulde het taartje deze keer met appel, peer, noten en kaneel. Een heerlijke combinatie! Dat niet alleen, ik vind het taartje er ook gewoon zo mooi uitzien en je huis gaat er heerlijk van ruiken… Ideaal voor wanneer je visite krijgt.

Fijn aan dit taartje is, dat de bodem gemaakt is van speltmeel en het verder alleen uit fruit bestaat. Dat maakt het taartje wat lichter en je hoeft het niet te zoeten met toegevoegde suikers.

Dit heb je nodig

Deeg
150 gram spelt bloem
70 gram boter (direct uit de koelkast)
40 ml koud water
4 druppels vanille extract
snuf zout
1 ei

Vulling
2 appels
2 peren
1 handje pecannoten
1 eetlepel kaneel

Zo maak je het

Doe het spelt bloem en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze toe aan het deeg. Verkruimel/meng met je handen door elkaar. Voeg het water en vanille toe en kneed met je handen tot een deeg. Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg deze een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi een plank met een beetje bloem en rol de bol deeg tot een cirkel. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de appel en peer in dunne plakjes en verdeel deze over het deeg. Laag de randen vrij.

Klop het ei los en bestrijk hier de rand mee. Bestrooi met kaneel en verdeel vervolgens de noten erover. Vouw de randen om. Bak de galette 30 á 35 minuten in het midden van de oven. Laat goed afkoelen.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.