Gebakken peer met vanille, pecannoten en chocolade


gebakken peer

[print_link]
Oké, toch een gerechtje speciaal voor de feestdagen; gebakken peer met pecannoten en chocolade! Een heerlijke, feestelijke (en best gezond) toetje. Waar je natuurlijk ook de rest van het jaar van kan genieten.

Behalve dat dit toetje heel lekker is, is het namelijk ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Zo een twee minuten voorbereidingstijd en de rest van het werk doet de oven. Wie zegt dat je voor heerlijke kerstgerechten uren in de keuken moet staan?

Peer is ook heerlijk in bakgerechten, zoals in deze perentaart.

Gebakken peer met vanille, pecannoten en chocolade

Warme, gebakken peer met vanille, knapperige pecannoten en een beetje chocoladesaus. Smaakt net zo lekker als het klinkt!

Dit heb je nodig

4 peren
2 handjes pecannoten
50 gram pure chocolade
2 el agave
8 druppeltjes vanille

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de peren in de lengte doormidden. Haal met een mesje en lepeltje het midden van de peer (het klokhuis) er uit. Leg de peren op een bakplaat met bakpapier.

Verdeel over elke peer 2 druppeltjes vanille, vul met de pecannoten en besprenkel met agave. Bak de peren 20 minuten in de oven.

Verwarm ondertussen de chocolade au-bain-marie manier. Breng een pannetje met een laagje water aan de kook. Leg een kom met hierin de chocola in de pan. Laat de chocolade roerend op laag vuur langzaam smelten.

Leg de peren op een bord en besprenkel hier wat chocoladesaus over.

gebakken peer

gebakken peer

gebakken peer

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten