Gember; een super gezond specerij!

Gember gezond

Gember is een heerlijk, verwarmend en gezond specerij. Een smaakmaker in curry’s, wokgerechten, soepen of om verse gemberthee mee te maken.

Gember moet je eigenlijk altijd in je keuken moet hebben liggen, zowel vers als in poedervorm. Dit specerij heeft (net als kurkuma) namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen en verhelpt veel kwalen.

Zó gezond is gember

Gember tegen hoofdpijn, misselijkheid, keelpijn en opgezette buik

Gember heeft een genezende, pijnstillende en kalmerende werking en verhelpt kwalen als misselijkheid, hoofdpijn, keelpijn en een opgezette buik en buikpijn.

Gember helpt tegen misselijkheid, doordat het gingerol bevat, een bio-actieve stof (plantaardige voedingsstof). Deze stof heeft een rustgevende werking op de maag. De stof shogaol in gember helpt goed tegen de fysieke en mentale pijn.

Heb je last van deze kwalen? Maak dat een sterke kop gember-citroenthee of een shotje gember-kurkuma-citroen uit de juicer!

Gember bevordert de spijsvertering

Gember stimuleert de alvleesklier voor de productie van verschillende enzymen, waardoor het de spijsvertering gestimuleerd. Dit zorgt weer voor een betere opname van voedingstoffen.

Daarnaast zorgt gember ervoor dat de maag vaker wordt samengetrokken, waardoor de maaginhoud sneller naar de darmen gaat. Dit helpt ook tegen een opgeblazen gevoel.

Gember bevat antioxidanten en werkt ontgiftend

Gember werkt zuiverend. Het bevat veel antioxidanten, die helpen om giftige stoffen te bestrijden. Dit komt doordat gember het metabolisme versnelt. Hierdoor kan je lichaam afvalstoffen beter kwijtraken.

Gember reguleert de bloedsuikerspiegel

Gember verbetert de afgifte en werking van insuline en de insulinegevoeligheid. Dit gebeurd door hulp van een eiwit, die ervoor zorgt dat de insuline omgezet wordt in energie reserve, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.

Een kop gemberthee na het eten is dus een aanrader.

Gember bevat veel vitaminen en mineralen

Gember bevat vitamine B1, B2, B6 en C en de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Door de hoge dosis vitamine C werkt gember ontstekingsremmend.

Gember werkt verwarmend

Gember heeft een verwarmende werking. Het zorgt voor een betere doorbloeding, dat weer zorgt voor meer energie. Vooral in de koude wintermaanden.