Geroosterde bloemkool met kerrie en tijm

geroosterde bloemkool

[ print recept ]
Groenten is gezond en lekker, maar laten we eerlijk wezen, gekookte groenten is vaak niet zoveel aan. Hou je bijvoorbeeld van bloemkool, maar mag het wel eens wat spannender dan standaard gekookte bloemkool? Rooster bloemkool dan eens met wat kruiden in de oven!

De bloemkool wordt niet alleen lekker knapperig, maar het behoud ook meer zijn smaak en vitamine dan wanneer je het kookt.

Dit heb je nodig
1 bloemkool
1 el kerrie
1 el tijm
snuf chilivlokken (als je van pittig houdt)
olie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de bloemkool kleine roosjes en leg in een ovenschaal. Kruid de bloemkool met kerrie, tijm en eventueel een snuf chilivlokken. Besprenkel vervolgens wat olie over de bloemkool en rooster ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.