Geroosterde bloemkool met kerrie en tijm

geroosterde bloemkool met kerrie
[print_link]
Groenten is gezond en lekker, maar laten we eerlijk wezen, gekookte groenten is vaak niet zoveel aan. Houd je bijvoorbeeld van bloemkool, maar mag het wel eens wat spannender dan standaard gekookte bloemkool? Rooster bloemkool dan eens met wat kruiden in de oven!

Geroosterde bloemkool met kerrie en tijm

Door de bloemkool te roosteren in de oven wordt deze alleen lekker knapperig, maar het behoud ook meer zijn smaak en vitamine.

Dit heb je nodig

1 bloemkool
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kerrie
1 teen knoflook
1 theelepel tijm
snuf chilivlokken (als je van pittig houdt)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze 3 minuten voor. Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid de bloemkool met kerrie, tijm en eventueel een snuf chilivlokken. Hak de knoflook grof en verdeel deze over de bakplaat. Rooster de bloemkool ongeveer 20 á 25 minuten in het midden van de oven.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.