Geroosterde groenten en aardappel uit de oven met pittige tomatensaus

Geroosterde groenten tomatensaus

[print_link]
Voor lekker en goed eten hoef je echt niet heel goed te kunnen koken of uren in de keuken te staan. Kijk maar naar dit gerecht van geroosterde groenten, kikkererwten en aardappel uit de oven met een pittig tomatensausje. Lekker, gezond, kleurrijk en heel makkelijk om te maken.

Geroosterde groenten, kikkererwten en aardappel uit de oven met pittige tomatensaus

Voor dit gerecht gebruikte ik courgette, paprika en aubergine, maar je kunt natuurlijk alle soorten groenten roosteren in de oven. Houd je niet van pittig? Laat het pepertje dan weg.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
kwart rood pepertje (3 cm)
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blikje kikkererwten (150 gram)
250 gram krieltjes in schil
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 el tijm
peper en zout

Zo maak je het

Kook de aardappelen voor in 5 minuten. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak 1 teen knoflook fijn en snijd de aubergine, courgette en paprika in stukken. Giet de aardappelen af en snijd ze doormidden. Verdeel de aardappelen, groenten, kikkererwten en knoflook over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi hier 1 el tijm over. Rooster alles in 30 minuten gaar in de oven.

Snipper een ui en hak de peper en een teen knoflook fijn. Fruit samen met wat olie en een el tijm aan in een pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en verwarm de saus 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de geroosterde groenten/aardappel/kikkererwten over de borden en schep er een grote eetlepel van de tomatensaus bij. Lekker met een groene salade.

Geroosterde groenten tomatensaus

Geroosterde groenten tomatensaus

Geroosterde groenten tomatensaus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.